9789462495036f

De Tachtigjarige Oorlog • Opstand en consolidatie in de Nederlanden (1559-1650), door prof.dr. S. Groenveld, drs. H.L.Ph. Leeuwenberg e.a.

 39,99

In 2018 is het 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog uitbrak. De Tachtigjarige Oorlog is een van de belangrijkste perioden uit de geschiedenis der Nederlanden. In die woelige tijd werd de basis gelegd voor het Nederland zoals wij dat nu kennen.

De strijd die in de loop van de zestiende eeuw binnen de Lage Landen uitbrak – tegen het beleid van Filips II en vóór godsdienstvrijheid – leidde uiteindelijk tot de onafhankelijkheid van de Republiek der Verenigde Nederlanden. 

Deze rijk geïllustreerde uitgave biedt een totaaloverzicht van de Tachtigjarige Oorlog (1559-1650). Van Willem van Oranje, de hertog van Alva, koning Filips II, de Watergeuzen en Johan van Oldenbarnevelt tot de Unie van Utrecht, de Slag bij Nieuwpoort, het Turfschip van Breda, Leidens Ontzet, het Twaalfjarig Bestand en de Vrede van Munster.

Aan bod komen de staatsrechtelijke, economische, maatschappelijke en godsdienstige aspecten van dit boeiende tijdvak. De auteurs – autoriteiten op het terrein van Opstand en Republiek – zijn erin geslaagd om De Tachtigjarige Oorlog. Opstand en consolidatie in de Nederlanden (ca. 1560-1650) op een wetenschappelijk verantwoorde, maar aansprekende wijze toegankelijk te maken voor een breed publiek.

De Tachtigjarige Oorlog is voorzien van interpretaties van toen en hedendaagse visies op het verloop en de gevolgen van de oorlog. Ook de religieuze verhoudingen in de jonge Republiek komen uitvoerig aan bod. Alle feiten worden helder en duidelijk op chronologische volgorde behandeld. Zowel de bloedige historie voor het Twaalfjarige Bestand als de uitputtingsoorlog daarna worden in ruime mate beschreven. Het boek is ook voorzien van kleurrijke illustraties die de beschreven tekst ruimschoots ondersteunen.

De tekst is volledig aangepast aan de huidige stand van de wetenschap en is voorzien van een geactualiseerde beredeneerde bibliografie en vele illustraties in kleur.

Verschijning
Deze uitgave verschijnt voorjaar 2021.

Over de auteur(s)

Prof. dr. S. Groenveld was tot zijn emeritaat als hoogleraar Vaderlandse Geschiedenis van de Vroeg-Moderne Tijd verbonden aan de Universiteit Leiden. Drs. H.L.Ph. Leeuwenberg was tot aan zijn pensioen verbonden aan het Rijksarchief in Utrecht.

Extra informatie

Titel

De Tachtigjarige Oorlog

Subtitel

Opstand en consolidatie in de Nederlanden (1559-1650)

Auteur

prof.dr. S. Groenveld, drs. H.L.Ph. Leeuwenberg e.a.

Omvang

432

Formaat

24,0 x 30,0 cm

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789462495036

Gewicht 1.0 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!