9789057308321f.jpg

Lieve allemaal • Op zoek naar mijn ouders in hun Indische jaren, door Jet Smalbraak

 27,50

Tijdens het leeg maken van haar ouderlijk huis in 2001, trof de auteur van dit boek een grote verzameling brieven aan, die haar ouders, een zendingsartsenechtpaar, tussen 1939 en 1946 vanuit Indië naar Nederland hadden gestuurd. Niemand van hun kinderen heeft ooit iets van het bestaan van die brieven afgeweten. Aanvankelijk deed zij er weinig mee, totdat zij de brieven ging overtypen in een tekstbestand. Wat zij toen las, was fascinerend, ontroerend en onthutsend. Dat Indische verleden was al die tijd grotendeels verzwegen vanwege de traumatische gebeurtenissen. Zij kreeg daarom het gevoel dat zij haar ouders nu pas leerde kennen.

In Lieve allemaal beschrijven de beide ouders in directe en beeldende taal wat zij meemaakten met de bevolking, hun collega’s en hun kinderen. Eerst vanuit West-Java, later vanuit Medan op Sumatra.

De periode 1939-1946 was in Indië een zeer roerige tijd. De Tweede Wereldoorlog, het kamp en de gewelddadige Bersiap-periode tijdens het eerste jaar van de Indonesische onafhankelijkheid vormen de achtergronden van de brieven aan het thuisfront en klinken daar telkens in door. Het persoonlijke drama dat beide ouders trof blijft niet onvermeld, maar ook hun momenten van geluk komen aan bod.

Over de auteur(s)

Jet Smalbraak werd in 1945 geboren in Medan op Sumatra. Zij gaf Nederlands op middelbare scholen in Amsterdam en is inmiddels gepensioneerd

Extra informatie

Titel

Lieve allemaal

Subtitel

Op zoek naar mijn ouders in hun Indische jaren

Auteur

Jet Smalbraak

Omvang

288 pagina’s

Formaat

15,0 x 23,0 cm

Illustrering

geïllustreerd

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789057308321

Gewicht 0.518 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!