9789462492905f

Oorlogsvloot van De Rotterdamsche Lloyd – ’40-’45 • De schepen en hun bemanningen tijdens de Tweede Wereldoorlog, door Guns & Luidinga

 49,50

Oorlogsvloot van De Rotterdamsche Lloyd – ’40-’45 verhaalt over de bijdrage die de schepen en hun bemanningen van de Rotterdamsche Lloyd leverden tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Veel van het persoonlijke leven van de zeelieden in die oorlogsjaren is onderbelicht gebleven. Het speelde zich ver van huis en haard af. Het thuisfront verkeerde al die jaren in grote onzekerheid over het lot van hun geliefden. Het enige contact was af en toe een Rode Kruis telegram waarmee een teken van leven werd gegeven.

Bijna driehonderd zeelieden van de Rotterdamsche Lloyd verloren het leven. Anderen kwamen in Jappenkampen terecht. De helft van de Lloyd-vloot ging gedurende de vijandelijkheden ten onder.
Dit boek richt aan de hand van uniek archiefmateriaal de schijnwerper op de rol van de mail- en vrachtschepen van de Rotterdamsche Lloyd en van het vlootpersoneel dat op alle wereldzeeën dienstdeed onder de meest moeilijke omstandigheden.

De schepen brachten soldaten, oorlogsmaterieel, voedsel en grondstoffen naar de oorlogsgebieden. Vooral in het begin van de oorlog genoten zij een minimum aan bescherming. De zeelieden die aanvankelijk nog op vrijwillige basis waren aangemonsterd, kwamen later onder de verplichtingen van het “Vaarplichtbesluit 1942” te vallen.

Over de auteur(s)

Frans Luidinga (1934) richtte zich zijn leven na zijn pensionering in 1991 op het schrijven van maritiem-historische studies en op vrijwilligerswerk.
Nico Guns (1948) schreef tal van maritiem-historische studies over de Nederlandse koopvaardij in de 19e en 20e eeuw.

Extra informatie

Titel

Oorlogsvloot van De Rotterdamsche Lloyd – ’40-’45

Subtitel

De schepen en hun bemanningen tijdens de Tweede Wereldoorlog

Auteur

Nico Guns en Frans Luidinga

Omvang

448

Formaat

15,9 x 25

Illustrering

Tekst, geïllustreerd

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789462492905

Gewicht 1.229 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!