9789057308345f.jpg

Van vroomheid naar vriendschap • Biografie van de Illustre Lieve Vrouwebroederschap te ’s-Hertogenbosch, 1318-2012, door Lucas G.C.M. van Dijck

 159,00

Van Vroomheid naar vriendschap is een omvangrijke studie naar het leven van de leden van de Illustre Lieve Vrouwebroederschap te ’s-Hertogenbosch. Deze vereniging is na zeven eeuwen de oudste nog bestaande broederschap in de Nederlanden. Onafgebroken vanaf 1318 tot heden hebben vooraanstaande Bosschenaren, maar later ook leden van ver daarbuiten, vorm gegeven aan een religieuze saamhorigheid in de St. Janskerk te ’s-Hertogenbosch.

Vroomheid, kunst en muziek, alsmede zorg voor de armen namen een belangrijke plaats in in de belevingswereld van de Broeders tot aan de inname van de stad (1629). Daarna bleef de Broederschap bestaan als een gezelschap met een spiritueel, charitatief en cultureel oogmerk, met leden vanuit de katholieke als ook de reformatorische denkwereld.

Tot de leden behoorden o.a. Jheronymus Bosch, componisten, talrijke leden van het Koninklijk Huis en van de Nederlandse adel. Thans verschijnt van de circa 2150 Broeders een biografische studie, waarin niet alleen de loopbaan van de leden wordt belicht, maar tevens de familierelaties en sociale verbondenheid gedurende 700 jaar. Voor genealogen en stedelijke sociologen een onuitputtelijke bron. Tevens verluchten ca. 2500 afbeeldingen het werk: familiewapens, schepenzegels, grafzerken en vooral portretten tonen de lezer een iconografisch verhaal. Dit boek zal een belangrijk naslagwerk zijn voor genealogen en anderen met grote belangstelling voor de geschiedenis van deze Illustre Lieve Vrouwe Broederschap.

Over de auteur(s)

Dr. Lucas van Dijck (1937), historicus, publiceert op het gebied van regionale cultuurgeschiedenis, met name biografieën, familiegeschiedenis en is bewerker van wetenschappelijk-historische bronnen.

Extra informatie

Titel

Van vroomheid naar vriendschap

Subtitel

Biografie van de Illustre Lieve Vrouwebroederschap te ’s-Hertogenbosch, 1318-2012

Auteur

Dr. Lucas G.C.M. van Dijck

Omvang

896 pagina’s

Formaat

22,3 x 28,6 cm

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789057308345

Gewicht 3.935 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!