9789057302503f

Zusters in de zorg • Een geschiedenis van de Franciscanessen van Charitas, door Catharina Th. Bakker

 42,50

Op 1 december 1834 nemen twee katholieke gasthuiszusters hun intrek in een woonhuis in Oosterhout: moeder Theresia Saelmaeckers (‘moeder Trees’, zelfs voor de bisschop!) en zuster Juliana Verkaar. Ze gaan meteen aan de slag in de ziekenverpleging en Charitas is geboren. De Franciscanessen van Charitas werkten door heel Nederland en in de missie. In Indonesië leeft de congregatie voort.

Over religieuzen is veel geschreven, vooral over het kloosterleven zelf. Dit boek gaat over het werk van de zusters in de zorg. Ruim honderdvijftig jaar verpleging en verzorging komen voorbij, vanaf de dag dat moeder Trees als eerste gasthuisoverste in ons land aan de slag ging in de zorg, tot aan het moment waarop de congregatie ‘met pensioen’ ging en de verzorgingsstaat het werk overnam. In de tussenliggende periode heeft de lezer kennisgemaakt met meer dan 900 kloosterzusters en de talloze oude, jonge, arme, zieke en hulpbehoevende mensen van alle rangen en standen die zij hebben verpleegd en verzorgd. ‘In blijdschap, eenvoud en vooral liefde’, om met moeder Trees te spreken.

Zusters in de zorg is verrijkt met prachtige illustraties, waaronder een serie portretten van de huidige zusters van Charitas, die speciaal voor deze publicatie zijn gefotografeerd door portretfotograaf Alex ten Napel.

Over de auteur(s)

Catharina Th. Bakker is historica en schrijft vooral over de gezondheidszorg. George van Overbeeke is publicist en uitgever, onder meer op het gebied van de gezondheidszorg. Alex ten Napel is wijkverpleegkundige en portretfotograaf. Zijn werk wordt internationaal geëxposeerd.

Extra informatie

Titel

Zusters in de zorg

Subtitel

Een geschiedenis van de Franciscanessen van Charitas

Auteur

Catharina Th. Bakker en George van Overbeeke

Omvang

320 pagina’s

Formaat

21,0 x cm

Illustrering

geïllustreerd in zwart-wit

Uitvoering

garenloos gebonden

ISBN

9789057302503

Gewicht 0.916 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!