9789057306969f.jpg

Twee eeuwen recht en wet • Het arrondissement Zwolle-Lelystad in fasen, facetten en figuren, door Wim Coster

 34,95

De Bataafs-Franse tijd (1795–1813) was van blijvende invloed op de rechterlijke organisatie en de rechtspleging in ons land. Na de inlijving van Nederland bij Frankrijk werd in 1811 een nieuwe rechterlijke organisatie ingevoerd, waardoor er voor het eerst in Nederland eenheid in de rechtspraak kwam. In deze uitgave wordt een beeld geschetst van het functioneren van het juridisch bedrijf rond het arrondissement Zwolle-Lelystad in deze nieuwe situatie.

De auteur beschrijft hoe recht en maatschappij er in de afgelopen twee eeuwen op elkaar inwerkten. In vier periodes van 50 jaar volgt hij de chronologie in de geschiedenis van rechtspraak, advocatuur en notariaat. Daar doorheen lopen de verhalen over bijvoorbeeld een casus, kwestie, akte, persoon, gebouw of beroepsgroep. Daarbij komen niet alleen beroemde zaken aan bod, maar ook eenvoudige veroordelingen, alledaagse strafzaken en gevallen van bedelarij of faillissementen die hun sporen in de maatschappij achterlieten.

Elke periode wordt voorafgegaan door een breed ‘decor’ van het betreffende tijdvak en afgesloten met een ‘krantenkroniek’ met opmerkelijke en typerende zaken. Deze toegankelijke, verhalend geschreven 'Twee eeuwen recht en wet' is rijk geïllustreerd en behalve voor juristen ook zeer boeiend voor een breed publiek van historisch geïnteresseerden.

Over de auteur(s)

Historicus dr. Wim Coster (1952) is als auteur en onderzoeker verbonden aan het Historisch Centrum Overijssel en schreef meer dan twintig boeken over regionaal-historische onderwerpen.

Extra informatie

Titel

Twee eeuwen recht en wet

Subtitel

Het arrondissement Zwolle-Lelystad in fasen, facetten en figuren

Auteur

Wim Coster

Omvang

208 pagina’s

Formaat

22,0 x 28,0 cm cm

Illustrering

geïllustreerd in kleur en zwart-wit

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789057306969

Gewicht 0.992 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!