Aanbieding!
9789462492684f

Zeilrederij Van Starckenborg van Straten • Herstel in de Amsterdamse scheepvaart en scheepsbouw, 1815-1865 , door Cor Scholten

 14,95  29,50

Zeilrederij Van Starckenborg van Straten is het product van langjarig bronnenonderzoek en levert andere inzichten op dan in gebruikelijke maritieme literatuur. Zo werpt het een geheel ander licht op een aantal ‘bekende rederijthema’s’.

Het grootste hoofdstuk ‘De zeilrederij Van Starckenborg van Straten 1830-1866’ is een tijdgebonden reconstructie van een zich ontwikkelende rederij in alle facetten over een periode van circa 36 jaar. Bijzonder is de unieke berekening van het rendement van alle 20 schepen met hun 166 reizen. Het geheel mag zeker als representatief worden beschouwd voor een grote zeilrederij in die tijd. De stoomvaart tekent zich tegen de horizon af.

Er wordt in het boek eveneens aandacht besteed aan de opkomst van de Amsterdamse reders en scheepsbouwers in dezelfde periode met diverse kwantitatieve gegevens. Trends en de belangrijkste, leidinggevende personen worden belicht. De gemiste kansen van de Amsterdamse reders om zich los te maken van de afhankelijkheid van de Nederlandsche Handel-Maatschappij worden belicht. Daarnaast wordt het scheepsleven van het fregatschip de Generaal List beschreven. Het boek kan worden gezien als een invulling van de maritieme geschiedenis van een grotendeels nog onbeschreven eerste helft van de negentiende eeuw.

Over de auteur(s)

Cor Scholten (1946) is actief geweest in leidinggevende H.R. functies bij grote Nederlandse en buitenlandse multinationals. Na zijn pensionering is onderzoek naar zijn voorvader koopvaardijkapitein Klaas Latjes uitgemond in een grondig maritiem onderzoek naar diens rederij Van Starckenborg van Straten.

Extra informatie

Titel

Zeilrederij Van Starckenborg van Straten

Subtitel

Herstel in de Amsterdamse scheepvaart en scheepsbouw, 1815-1865

Auteur

Cor Scholten

Omvang

352

Formaat

15,3 x 23,6

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur en zwart-wit

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789462492684

Gewicht 0.745 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!