Aanbieding!
9789462491595f

Een eeuwig opnieuw beginnen • Een persoonlijke zoektocht naar Sonia Gaskell, door Rudi van Dantzig †

 12,99  32,50

Rudi van Dantzig (1933 – 2012) liet na zijn overlijden een min of meer voltooid manuscript achter over de legendarische balletpedagoog en choreograaf Sonia Gaskell (1907-1974), met de toevoeging op het titelblad: Een zoektocht.

De geboren Russische Gaskell, die van onschatbare waarde is geweest voor de ontwikkeling van de dans in Nederland, werd vereerd en verguisd. Er werd veel goeds én veel onwaars over haar geschreven. Van Dantzig schreef een ooggetuigenverslag van zijn 17e jaar tot haar dood, waarin hij een verering laat zien die bij tijden kon omslaan in afkeer. Hij werkte, zwoegde – het viel hem onverwacht zwaar – de laatste jaren van zijn leven aan dit boek, in een poging het raadsel Sonia Gaskell te doorgronden.
Zijn diepe liefde en bewondering voor haar, én zijn immense passie voor de dans, geven een schitterend inzicht in de geschiedenis van de dans in Nederland, vol humor en poëzie. 

Rudi van Dantzigs laatste boek verscheen in 2013 onder de titel Herinneringen aan Sonia Gaskell (Arbeiderspers). De behoefte aan een uitgave die zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke manuscript bleef, zo dicht mogelijk bij de bedoelingen van de auteur, en onder zijn zelf gekozen titel, heeft geleid tot deze sterk gewijzigde heruitgave, Een eeuwig opnieuw beginnen, onder redactie van Arjan Peters.

Over de auteur(s)

Rudi van Dantzig (1933–2012) was een Nederlandse balletdanser, choreograaf en schrijver. Hij was 20 jaar artistiek leider van het Nationaal Ballet en behoorde tot internationaal toonaangevende choreografen.

Extra informatie

Titel

Een eeuwig opnieuw beginnen

Subtitel

Een persoonlijke zoektocht naar Sonia Gaskell

Auteur

Rudi van Dantzig†

Omvang

416

Formaat

15,0 x 23,0

Illustrering

Tekst, geïllustreerd

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789462491595

Gewicht 0.683 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!