Aanbieding!
9789462491847f

De Belgische Opstand van 1830 tegen het Nederlandse bewind heeft ook zijn weerslag op de positie van het door koning Willem I geregeerde Groothertogdom Luxemburg. De meeste inwoners van Luxemburg zijn de Oranje-overheersing moe en willen zich bij België aansluiten. Daarom durven maar weinigen openlijk voor de Nederlandse zaak op te komen.

Onder hen is de Oranjegezinde gemeentebode Matthäus Conter uit het Moezeldorp Ürdingen. Hij weigert hardnekkig de Belgische autoriteit te erkennen en wordt door zijn dorpsgenoten als een verrader beschouwd. Al snel slaat de aanvankelijke wrok om in haat en geweld. Om aan zijn arrestatie te ontsnappen moet Matthäus Conter het land ontvluchten en laat hij zijn gezin noodgedwongen achter. Vanaf de Duitse oever van de Moezel is hij toeschouwer van de tragedie die zich nu voltrekt.

Heins fictief-historische tijdsbeeld, dat gebaseerd is op ware gebeurtenissen, is het enige literaire meesterwerk over de Hollandse heerschappij in Luxemburg. De novelle werd in 1947 bekroond met de Luxemburger Literaturpreis. In 1989, ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Luxemburg, werd De verrader door RTL verfilmd.

Over de auteur(s)

Nikolaus Hein (1889-1969) was een Luxemburgse filoloog, schrijver, vertaler en dichter. Zijn impressionistische gedichten zijn in Luxemburg nog steeds schoollectuur.
Vertaald uit het Duits (Der Verräter) door Gerrit Bussink

Extra informatie

Titel

De verrader

Subtitel

Novelle

Auteur

Nikolaus Hein Vertaling: Gerrit Bussink

Omvang

192

Formaat

12,5 x 20,0

Illustrering

geïllustreerd

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789462491847

Gewicht 0.245 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!