Aanbieding!
9789462491830f

Willoughbyland • Engeland’s verloren kolonie, door Matthew Parker

 14,95  29,95

Willoughbyland vertelt de fascinerende geschiedenis van Suriname onder Engels bewind – beginnend bij de ontdekkingstochten van Sir Walter Raleigh tot de Nederlandse verovering van Suriname in 1667. Aan het begin van de jaren 1650 lag Engeland in puin – door de pest en de burgeroorlog verwoest, verarmd en in diepe rouw gestort. Toch glinsterde aan de horizon een veelbelovend visioen van een paradijs in Guyana: Willoughbyland.

Naamgever van de Engelse kolonie in het huidige Suriname was Francis, 5e baron Willoughby van Parham, die als gouverneur van Barbados in 1650 een 40 man sterke expeditie uitzond om een geschikte plaats voor de vestiging van een kolonie aan de kust van Zuid-Amerika te vinden. Aangetrokken door tolerantie, optimisme, vruchtbare bodem en de belofte van het goud van El Dorado, stroomden ambitieuze en vrijzinnige avonturiers het land binnen. Het was Engelands meest hoopgevende kolonie.

De politieke restauratie en de terugkeer van Karel II op de troon van Engeland maakten ook een einde aan de politieke vrijheden in Willoughbyland. Spionnen, oorlog, rebellie en verraad traden hiervoor in plaats. De opkomst van de raciale slavernij vergiftigde uiteindelijk alles. Wat begon als een paradijs op aarde werd al snel één van de wreedste plekken ter wereld.

De Nederlandse verovering van Suriname door Abraham Crijnssen heeft Francis Willoughby niet meer beleefd. Hij verdronk in 1666 bij een schipbreuk.

Over de auteur(s)

Matthew Parker (1970) groeide op in Groot-Brittannië, Noorwegen en Barbados. Hij doceerde Engels aan het Balliol College in Oxford en schrijft voor diverse Britse kranten en tijdschriften o.a. History Today, BBC History Magazine en Literary Review.
Vertaald uit het Engels (Willoughbyland) door Marcel Misset

Extra informatie

Titel

Willoughbyland

Subtitel

Engeland’s verloren kolonie

Auteur

Matthew Parker

Omvang

256

Formaat

15,0 x 23,0

Illustrering

geïllustreerd

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789462491830

Gewicht 0.385 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!