9789462491038f

Ewald Moester is chef buitenland bij een landelijk dagblad. Hij is nog van de generatie die het vak in de praktijk leerde, een ambachtsman met een succesvol verleden en nauwelijks toekomst. Dat besef dringt ook tot hemzelf door, hij voelt zich toeschouwer aan de zijlijn van een wereld die niet langer de zijne is.

Dood water speelt zich af in het Amsterdamse journalistieke milieu aan het eind van de vorige eeuw. Het is een roman over mannen, vooral mannen, die houden van de geur van drukinkt en het gestamp van draaiende persen. Als ze elkaar ontmoeten, meestal aan de tap van een café, halen ze herinneringen op aan scoops en kwajongensstreken die jongere collega's allang niet meer interesseren.

Ewald is net de vijftig gepasseerd, als hij door zijn hoofdredacteur 'uit het gewoel' wordt gehaald. Ook zijn huwelijk loopt op de klippen, 'risico van het vak', zegt een collega. Zijn relatie met de veel jongere Floor eindigt met een pijnlijk afscheid. De geschiedenis van die liefde loopt als een rode draad door Dood water. Zelfspot behoedt Ewald voor depressieve gevoelens als hij probeert weg te komen uit het stilstaande water waarin hij tenslotte belandt. Hij heeft het zich allemaal laten overkomen. Wordt het geen tijd dat hij zijn lot in eigen handen neemt?

Over de auteur(s)

Kees Schaepman versloeg voor Vrij Nederland en de VPRO conflicten in Latijns-Amerika, Afrika, Azië, het Midden-Oosten en de Balkan. Bij Walburg Pers verschenen eerder van zijn hand Mag ik mijn fiets terug?, Afgedwaald en Alweer een activist. Dood water is zijn eerste roman.

Extra informatie

Titel

Dood water

Auteur

Kees Schaepman

Omvang

176 pagina’s

Formaat

15,0 x 23,0

Illustrering

tekst

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789462491038

Gewicht 0.304 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!