9789057309106f

De witte ruiter • Historische avonturenroman, door Bernard Cornwell

 24,95

Het vervolg van de succesroman Het Laatste Koninkrijk is De Witte Ruiter, het tweede deel van een hartveroverende reeks over het lot van de legendarische Alfred de Grote en het ontstaan van Engeland zoals we dat kennen. In dit boek staan de Saksen er aanvankelijk uitermate beroerd voor. Verslagen door de Vikingen, die praktisch heel Engeland hebben onderworpen, trekken Alfred en een kleine troep krijgers zich terug in het moeras.

Een van hen is Uhtred, de hoofdpersoon van deze reeks. Voor een moment overdenkt Uhtred, de hoofdpersoon van dit boek, de twee zielen die in zijn borst huizen: Viking en Saks.

‘Ik begreep eindelijk dat ik bij de Vikingen weliswaar gelijk was aan mijn naaste vrienden, maar dat ik zonder die vrienden een van de vele krijgers zonder land of heer zou zijn. Onder de Saksen echter was ik werkelijk één van hen en niet afhankelijk van andermans grootmoedigheid.’

Veel gelegenheid voor zulke overpeinzingen heeft de held van Het Laatste Koninkrijk niet, want ook in De Witte Ruiter tuimelen de gewelddadige krachtmetingen tussen de Vikingen en de Saksen van de pagina. Tegen de achtergrond van de grillige Engelse zuidwestkust, de moerassen van Somerset en het verafgelegen westen van Wales weerstaat de gedecimeerde macht van Alfred de Grote. In dit negende-eeuwse drama speelt Uhtred zijn eigen rol.

Over de auteur(s)

Bernard Cornwell (1944) is de grootste schrijver van historische avonturenromans in het Engels taalgebied (Washington Post). Het laatste koninkrijk is het eerste boek van een reeks over het Engeland van de negende eeuw. Cornwell schrijft met vaart en humor. Hij paart psychologische overtuigingskracht aan historische precisie.
Vertaald uit het Engels (The last kingdom) door Janine van der Kooij

Extra informatie

Titel

De witte ruiter

Subtitel

Historische avonturenroman

Auteur

Bernard Cornwell

Omvang

416

Formaat

15,0 x 23,0

Illustrering

niet geïllustreerd

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789057309106

Gewicht 0.624 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!