9789057309939f

Carthago • Opkomst & Ondergang, door Roald Docter & Pieter ter Keurs

 19,95

Carthago is vooral bekend als de stad die in 146 v. Chr. vernietigd werd door de Romeinen. Dit boek laat zien dat er meer te melden is over deze fascinerende stad die eeuwenlang het centrum was van een uitgebreid handelsnetwerk in het Mediterrane gebied. Van oorsprong Fenicische migranten vestigden zich waarschijnlijk in de 9e eeuw v. Chr. in het noorden van het huidige Tunesië. De strategische ligging van de stad was van groot belang, want zowel de handel over zee als de handel met het Afrikaanse achterland kon van hieruit gedomineerd worden.

In Carthago komen de nieuwste inzichten aan bod over de Carthaagse samenleving, handel, sociale organisatie en politiek. Een keur van specialisten beschrijft de oorsprong van Carthago, de handels- en de oorlogsvloot en de vernietigende oorlogen met Rome. Natuurlijk wordt ook de beroemde tocht die de Carthaagse veldheer Hannibal over de Alpen maakte besproken. Hannibal bedreigde met zijn olifanten Rome, maar wist uiteindelijk geen beslissing te forceren.

Tunesische specialisten beschrijven het door Keizer Augustus herbouwde Romeinse Carthago en staan stil bij de latere christelijke periode. Tenslotte vindt de lezer veel informatie over de Europese beeldvorming over Carthago, van 16e eeuwse prenten tot aan de stripverhalen van Alex.

Over de auteur(s)

Roald Docter is hoogleraar archeologie aan de Universiteit van Gent en heeft verscheidene seizoenen in Carthago opgegraven. Hij heeft een groot aantal publicaties over Carthago op zijn naam staan.
Pieter ter Keurs is hoofd collecties en onderzoek van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden.

Extra informatie

Titel

Carthago

Subtitel

Opkomst & Ondergang

Auteur

Redactie: Roald Docter en Pieter ter Keurs

Omvang

144 pagina’s

Formaat

22,3 x 28,6

Illustrering

Geïllustreerd, kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789057309939

Gewicht 0.92 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!