9789057306877f.jpg

Nederlandse Ondernemers 1850-1950 (2) • Gelderland en Utrecht, onder redactie van Visser, Dicke & Van der Zouwen

 39,50

Terwijl van de arbeidersbeweging al jaren een meerdelig bio­grafisch woordenboek bestaat, ontbrak tot nog toe een dergelijk goed gestructureerd overzicht van Nederlandse ondernemers. ‘Gelderland en Utrecht’ is het tweede deel van de zesdelige, rijk geïllustreerde serie Nederlandse Ondernemers 1850-1950.

Per deel (regio) worden de 50 belangrijkste ondernemers en ondernemersfamilies beschreven uit de periode dat Nederland omschakelde van een agrarische en op handel gebaseerde economie, naar een industriële samenleving. De hoofdrolspelers in dit veranderingsproces komen in deze serie eindelijk in beeld als groep en als individuen met een menselijk gezicht.

Gekozen is voor leidende figuren, die zowel van economische als maatschappelijke betekenis zijn geweest. In de biografieën worden de ondernemers nadrukkelijk gekoppeld aan de geschiedenis van de regio, waarin ook vaak bepaalde sectoren geconcentreerd zijn.

In Nederlandse Ondernemers 1850-1950 (2) komen de volgende Gelderse ondernemers aan bod: André de la Porte, Berenschot, Burgers, Daalderop, Deurvorst, Dobbelman(n), Driessen, Hartogs, Henny, Hoytema, Kölling, Mes, Meursing, Meyer, Misset, Van Perlstein, Pleines, De Rooij, Philips, Smit, Stout, Taminiau, Terwindt, Thieme, Wegener, Van Wijck en Wilhelmi. Utrecht wordt vertegenwoordigd door Van Beuningen, Bredero, Bruna, Collignon Eysink, Fentener van Vlissingen, Hamburger, De Heus, Hupkes, Ingenegeren, Kol, Van Leer, Van Lier, Loeb, De Muinck Keizer, Ouwehand Azn, Ribbius Peletier, Schat, Schilte, Van Schuppen, Smulders en Twijnstra.

Over de serie
In deze zesdelige reeks worden de biografieën van 300 ondernemers gebundeld. Per deel (regio) staan de 50 belangrijkste ondernemers en ondernemersfamilies centraal uit de periode dat Nederland omschakelde van een agrarische en op handel gebaseerde economie naar een industriële samenleving. Leidende figuren, die zowel van economische als maatschappelijke betekenis zijn geweest voor hun stad, regio of zelfs het hele land.

Over de auteur(s)

Dr. Joop Visser (1940), drs. Matthijs Dicke (1972) en drs. Annelies van der Zouwen (1978) zijn als respectievelijk adviseur, directeur en projectleider verbonden aan onderzoeksbureau Stad en Bedrijf in Rotterdam.

Extra informatie

Titel

Nederlandse Ondernemers 1850-1950 (2)

Subtitel

Gelderland en Utrecht

Auteur

onder redactie van Joop Visser, Matthijs Dicke en Annelies van der Zouwen

Omvang

408 pagina’s

Formaat

17,3 x 24,6

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur en zwart-wit

Uitvoering

Genaaid gebonden

Serie

Nederlandse Ondernemers 1850-1950

ISBN

9789057306877

Gewicht 1.247 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!