9789057306495f.jpg

Nederlandse Ondernemers 1850-1950 (1) • Noord-Brabant, Limburg en Zeeland, onder redactie van Visser, Dicke & Van der Zouwen

 39,50

Terwijl van de arbeidersbeweging al jaren een meerdelig biografisch woordenboek bestaat, ontbrak tot nog toe een dergelijk goed gestructureerd overzicht van Nederlandse ondernemers. ‘Nederlandse Ondernemers 1850-1950 (1)’ is het eerste deel van de zesdelige, rijk geïllustreerde serie Nederlandse Ondernemers 1850-1950, waarin de biografieën zijn gebundeld van 300 ondernemers, die zowel zakelijk als maatschappelijk van grote betekenis zijn geweest voor hun stad, regio of zelfs het land.

Per deel (regio) worden de 50 belangrijkste ondernemers en ondernemersfamilies beschreven uit de periode dat Nederland omschakelt van een agrarische en op handel gebaseerde economie, naar een industriële samenleving. De hoofdrolspelers in dit veranderingsproces komen in deze serie eindelijk in beeld als groep en als individuen met een menselijk gezicht. Gekozen is voor leidende figuren, die zowel van economische als maatschappelijke betekenis zijn geweest. In de biografieën worden de ondernemers nadrukkelijk gekoppeld aan de geschiedenis van de regio, waarin ook vaak bepaalde sectoren geconcentreerd zijn, zoals bijvoorbeeld de textielindustrie in Twente en de sigarenindustrie in West-Brabant.

Op deze manier wordt de serie zeker ook interessant voor een breed publiek dat geïnteresseerd is in de geschiedenis van de eigen omgeving. In het deel ‘Noord-Brabant, Limburg en Zeeland’ komen onder anderen aan bod: Van den Bergh, Van Bommel, Van Doorne, De Gruyter, Jurgens, Van Lanschot, Philips, Regout en Smit.

Over de serie
In deze zesdelige reeks worden de biografieën van 300 ondernemers gebundeld. Per deel (regio) staan de 50 belangrijkste ondernemers en ondernemersfamilies centraal uit de periode dat Nederland omschakelde van een agrarische en op handel gebaseerde economie naar een industriële samenleving. Leidende figuren, die zowel van economische als maatschappelijke betekenis zijn geweest voor hun stad, regio of zelfs het hele land.

Over de auteur(s)

Dr. Joop Visser (1940), drs. Matthijs Dicke (1972) en drs. Annelies van der Zouwen (1978) zijn respectievelijk als adviseur, directeur en projectleider verbonden aan onderzoeksbureau Stad en Bedrijf in Rotterdam.

Extra informatie

Titel

Nederlandse Ondernemers 1850-1950 (1)

Subtitel

Noord-Brabant, Limburg en Zeeland

Auteur

onder redactie van Joop Visser, Matthijs Dicke en Annelies van der Zouwen

Omvang

408 pagina’s

Formaat

17,3 x 24,6

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur en zwart-wit

Uitvoering

Genaaid gebonden

Serie

Nederlandse Ondernemers 1850-1950

ISBN

9789057306495

Gewicht 1.244 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!