9789057301780f.jpg

’s Hemels overdaad • Orgels Nieuwe Kerk te Amsterdam, door Henk Verhoef (red.)

 54,50

De twee zeventiende-eeuwse orgels van de Nieuwe Kerk te Amsterdam zijn wereldberoemd. Ze vormen een onbetwist hoogtepunt van de Nederlandse orgelbouw uit de Gouden Eeuw. Dit boek is het eerste standaardwerk over deze aardse weerspiegelingen van de hemelse harmonie.

De orgels behoren tot de oudste orgels die Nederland rijk is. Het hoofdorgel uit 1655 is gebouwd door de beroemde orgelmaker Hans Wolff Schonat. De monumentale kast is een ontwerp van Jacob van Campen, de befaamde architect van het Paleis op de Dam. De spectaculaire schilderingen op de luiken zijn van de hand van Jan Gerritsz. van Bronchorst. Ze tonen scènes uit de verhalen over koning David, de bijbelse patroon van de muziek. Nog ouder is het fascinerende transeptorgel, het enige in Nederland met een klaviatuur die uit het midden van de zeventiende eeuw stamt.

In ’s Hemels overdaad worden deze unieke instrumenten van alle kanten belicht: hun ontstaansgeschiedenis, ontwerp, restauratie en de betekenis van de schilderingen. Uiteraard komt ook het binnenwerk uitgebreid aan bod. De auteurs baseerden hun werk op wetenschappelijk onderzoek en illustreerden het met een hemelse overdaad aan foto’s. Een kostbaar bezit voor iedere orgelliefhebber.

’s Hemels overdaad. Orgels Nieuwe Kerk te Amsterdam verscheen als deel 7 in de reeks Nederlandse Orgelmonografieën.

Over de serie
De Stichting Nederlandse Orgelmonografieën heeft als doelstelling om kennis te verbreiden omtrent het Nederlandse monumentale orgel, in de ruimste zin van het woord. Walburg Pers verzorgt samen met de Stichting Nederlandse Orgelmonografieën sinds 1997 de uitgave van orgelmonografieën in een reeks over belangwekkende orgels in Nederland, uitgegeven onder auspiciën van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Over de auteur(s)

Onder redactie van Henk Verhoef. Henk Verhoef studeerde orgel aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Bernard Bartelink en Piet Kee, en behaalde het diploma Uitvoerend Musicus ‘cum laude’. Met een beurs van het Ministerie van WVC en het Prins Bernhard Fonds studeerde hij een jaar bij André Isoir te Parijs. Hij werd prijswinnaar van het Albert Schweitzer Orgelconcours en van het Haarlemse César Franck Concours, en gaf concerten in de meeste landen van Europa, in de VS, Brazilië en Japan. Henk Verhoef is docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Extra informatie

Titel

’s Hemels overdaad

Subtitel

De orgels van de Nieuwe Kerk te Amsterdam

Auteur

Henk Verhoef (red.)

Omvang

376 pagina’s

Formaat

17,3 x 24,9 cm

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur en zwart-wit

Uitvoering

Genaaid gebonden met stofomslag

Serie

Nederlandse orgelmonografieën

ISBN

9789057301780

Gewicht 1.086 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!