De volgeling
Titel
De volgeling
Subtitel
Het verhaal van de Tsjechische telepaat Plachy, die zich Rubini liet noemen
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789462496675
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
240
Publicatiedatum
Afmetingen
1.4 x 2.1 x 2 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Categorie
Biografie
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 12,99

Jaap Bos, Friso Hoeneveld

De volgeling

Het verhaal van de Tsjechische telepaat Plachy, die zich Rubini liet noemen

Zomer 1919: de Tsjechische telepaat Eugen de Rubini arriveert in Amsterdam. Hij spreekt geen woord Nederlands en voert een act op die dan eigenlijk al verouderd is, maar toch is hij in een mum van tijd the talk of the town. Hij staat voor uitverkochte theaters, stelt wetenschappers voor een raadsel en brengt met zijn mysterieuze oogopslag het hoofd van menig jong meisje op hol.

Wie was deze enigmatische figuur? In De volgeling stappen we in de voetsporen van De Rubini en zijn entourage. Ze leiden ons naar het vooroorlogse Wenen en Boedapest, naar Rusland tijdens de Grote Oorlog, en naar het San Francisco van de jaren ’20 en het New York van de boeienkoning Harry Houdini.
,br> Auteur Jaap Bos was op 24 april 2022 te gast bij Met het Oog op Morgen, zijn verhaal is te beluisteren via deze link.
Auteurs

Jaap Bos

Jaap Bos is psycholoog en verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij schreef eerder Evart van Dieren, een kroniek van het falen (2008), M.J. Langeveld: pedagoog aan de hand van het kind (2011) en Research Ethics for Students in the Social Sciences (2020).

Friso Hoeneveld

Friso Hoeneveld is historicus en als onderzoeker verbonden aan het Freudenthal Instituut (History and Philosophy of Science), Universiteit van Utrecht.