Walburg pers
De volgeling
Titel
De volgeling
Subtitel
Het verhaal van de Tsjechische telepaat Plachy, die zich Rubini liet noemen
Prijs
€ 22,50
ISBN
9789462496675
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
226
Publicatiedatum
Afmetingen
1.4 x 2.1 cm
Onderwerp
Geschiedenis

Jaap Bos, Friso Hoeneveld

De volgeling

Het verhaal van de Tsjechische telepaat Plachy, die zich Rubini liet noemen

Zomer 1919, de Tsjechische telepaat Eugene de Rubini, vergezeld door zijn impresario Heinrich Lauterstein, komt aan in Amsterdam. Hij spreekt geen woord Nederlands en voert een act op die dan al eigenlijk verouderd is. Toch is hij in een mum van tijd the talk of the town. Hij staat voor uitverkochte theaters, stelt wetenschappers voor een raadsel en brengt met zijn smalle, bleke gelaat en mysterieuze oogopslag de hoofden van jonge meisjes op hol.

Wie was deze enigmatische figuur? Kon hij echt gedachtelezen? En wat is er met hem gebeurd nadat hij in de herfst van 1919 de Hollandse theaters resoluut achter zich liet? In De volgeling stappen we in de voetsporen van De Rubini. Ze leiden ons naar het vooroorlogse Wenen en Boedapest, naar Rusland, naar het San Francisco van de jaren 20 en het New York van boeienkoning Harry Houdini.
€ 22,50
+ Bestel dit boek
Auteurs

Jaap Bos

Jaap Bos is psycholoog en verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij schreef eerder Evart van Dieren, een kroniek van het falen (2008), M.J. Langeveld: pedagoog aan de hand van het kind (2011) en Research Ethics for Students in the Social Sciences (2020).

Friso Hoeneveld

Friso Hoeneveld is als onderzoeker en docent verbonden aan de Universiteit Utrecht en de TU Delft. Hij publiceerde over de geschiedenis van elektrotechniek in Nederland.