Walburg pers

Publiceren bij WalburgPers

Bij het uitgeven van een boek komt veel kijken. Een mooi boek is belangrijk, maar uw vakkennis moet ook goed tot zijn recht komt en de lezers moeten uw boek kunnen vinden.

Of het nu gaat om een autobiografie, een dissertatie, catalogus, roman of een bedrijfsgeschiedenis, bij het uitgeven van een boek komt veel kijken. Wanneer u een boek gepubliceerd wilt zien, is het goed als u iemand in de arm neemt die daar verstand van heeft. Een uitgever die niet alleen een mooi boek kan maken, maar die doorgaans ook thuis is in uw vakgebied en die de weg naar de lezer weet te vinden. Kortom, een deskundige die u met raad en daad terzijde staat.

Een lange traditie

In Walburg Pers vindt u de juiste partner met gedegen kennis van uitgeven. Sinds 1961 legt Walburg Pers zich toe op het uitgeven van met name cultuurhistorische boeken. Tot ons werkterrein horen onder meer architectuur en monumentenzorg, kunst en cultureel erfgoed, koloniale en maritieme geschiedenis, stads- en streekgeschiedenis, en bedrijfsgeschiedenissen. Van toegankelijk voor een breed publiek tot wetenschappelijke publicatie, van fraaie gebonden uitgave tot scherp geprijsde paperback.

Het financiële plaatje

Samen met u bekijken we de financiële mogelijkheden en bepalen we de beste vorm voor uw publicatie. Als er fondsen geworven moeten worden stellen wij graag onze expertise beschikbaar. Walburg Pers onderhoudt uitstekende contacten met diverse cultuurfondsen in binnen- en buitenland.

Uitgaven met kwaliteit

Dankzij onze kennis en expertise op het gebied van wetenschappelijke en historische uitgaven beschikken we over een uitgebreid netwerk van vormgevers, redacteuren en meelezers om de inhoudelijke puntjes op de i te zetten. Bovendien hebben we de technische mogelijkheden in huis om uw manuscript om te zetten in een boek dat de kwaliteit uitstraalt waar Walburg Pers om bekend staat.

Publiciteit

Via ons landelijk verkoopnetwerk kunnen we zorgen dat uw boek in iedere boekhandel beschikbaar is. Vanzelfsprekend ondersteunen wij de verkoop met de nodige publiciteit. Onze contacten met media, persberichten, maar ook aanbiedingsfolders en gerichte mailings naar relevante doelgroepen, spelen een centrale rol om uw uitgave in de schijnwerpers te zetten.

Hoe nu verder?

Wellicht wilt u eens met ons van gedachten wisselen over uw manuscript. Dat doen we graag. U kunt daarvoor contact opnemen met Winnie Urban (0575-590335).

Uiteraard kunt u ons uw vragen of ideeën ook schriftelijk voorleggen. Stuurt u ons daarvoor een e-mail of stuur ons uw manuscript per post. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw manuscript kunt u zenden naar: Postbus 4159, 7200 BD Zutphen ter attentie van Winnie Urban. NB: Ingestuurde manuscripten worden niet teruggezonden.