Over Walburg Pers

Walburg Pers geeft toegankelijke en gespecialiseerde boeken over geschiedenis, kunst, notariaat en filantropie.

Walburg Pers geeft toegankelijke boeken uit over geschiedenis, maatschappelijke vraagstukken en kunst en heeft een gespecialiseerd fonds over notariaat en over filantropie.

Walburg Pers richt zich met hoogwaardige en toegankelijke non-fictie op een breed algemeen publiek. Bij Walburg Pers staan inhoudelijke kwaliteit en klantgerichtheid voorop en is er bijzondere aandacht voor de vormgeving. Professionals bieden auteurs, partners en klanten een toegewijde en individuele service.

De onderwerpen waar Walburg Pers zich in zijn uitgaven op richt omvatten onder meer algemene en regionale geschiedenis, koloniale geschiedenis, kunstgeschiedenis, maatschappelijke vraagstukken, architectuur en erfgoed. Regelmatig verschijnen bij Walburg Pers uitgaven in samenwerking met musea, verenigingen en stichtingen, waaronder het Joods Historisch Museum, de Koninklijke Bibliotheek en de Linschoten-Vereeniging.

Verder heeft Walburg Pers een gespecialiseerd juridisch fonds met handboeken en andere publicaties voor het notariaat. Voor de wereld van de filantropie laat Walburg Pers jaarlijks een nieuwe herziene uitgave van het FondsenBoek en FondsenDigitaal verschijnen en brengt het De Dikke Blauwe uit; hét onafhankelijke en opiniërende platform voor individuen en organisaties die direct of indirect betrokken zijn bij filantropie in Nederland. Ook andere Walburg-uitgaven van experts zijn voor de sector van groot belang.