'De inclusiemarathon' is winnaar Managementboek van het Jaar 2022

Donderdagavond 21 april is tijdens het Managementboekengala in de Rode Hoed De inclusiemarathon van Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2022. De jury bestond dit jaar uit Peter Streefkerk, Liesbeth Tettero, Nora Ghaoui, Louis Thörig, Mirella Visser en voorzitter Patrick Davidson. Zij lazen samen 163 boeken. Na een Longlist van 48 boeken en een Shortlist van 5 werd er 1 winnaar gekozen.

Woorden van de jury "Auteurs Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou slagen er volgens de jury in om de lezer goed uit te leggen wat diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid op de werkvloer betekenen. Waarom dat belangrijk is en ook hoe je de eerste stap zet. Davidson: 'Al met al is dit een boek dat we elke manager en leider aanraden om te lezen en te bespreken met je naaste collega’s. Met name omdat het boek helpt om grip te krijgen op containerbegrippen en helder te krijgen wat voor actie je als lezer - we denken aan managers, bestuurders, ondernemers - kunt ondernemen."

Andere kanshebbers waren Waarom vrouwen minder verdienen - Sophie van Gool Het juiste doen als niemand kijkt - Frank Peters Onder commissarissen - Marilieke Engbers Het Agressieparadijs - Caroline Koetsenruijter

Over de prijs Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou volgen Sander Heijne en Hendrik Noten op die in 2021 wonnen met Fantoomgroei. De prijs wordt dit jaar voor de twintigste keer uitgereikt. Het Managementboekengala werd, door twee afgelaste edities in 2020 en 2021, voor de zeventiende keer gehouden. De titel Managementboek van het Jaar geldt als toonaangevend in het vakgebied management.

donderdag 21 april 2022