'Theodoor' van Jasmijn Derckx gepresenteerd

Auteur Jasmijn Derckx signeert haar boek 'Theodoor'.

Op 3 maart was het 77 jaar geleden dat het bombardement op het Bezuidenhout plaatsvond. Een van de vele honderden ontheemden na dat bombardement was Theodoor, telg uit de derde generatie van de familie Van Ravenswaaij.

Op basis van een van de grootste Haagse brievencollecties reconstrueerde Jasmijn Derckx de geschiedenis van deze internationale familie. De focus ligt hierbij op het bewogen leven van de arts Theodoor van Ravenswaaij. Het verhaal speelt zich af in de periode van 1888 tot 1961 in Nederland, Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en op Java en Sumatra. Gelukkige momenten wisselen af met tragische gebeurtenissen als oorlog, verlies, vervolging, hongersnood en ontheemding. Door het schrijven van meer dan vierduizend brieven bleef de familie nauw met elkaar verbonden. In Theodoor komen hun levenslijnen weer samen.

Op de presentatie interviewde publiciste Vilan van de Loo de auteur en andere gasten over het boek. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan wethouder Saskia Bruines. Theodoors zoon Boem van Ravenswaaij ontving het tweede exemplaar. Acte de présence gaven verder Wieteke van Dort, Eric Stins namens Stichting 3 maart ’45 en een vertegenwoordiger van het Haags Gemeentearchief. De muzikale omlijsting wordt door de auteur zelf verzorgd.

donderdag 3 maart 2022