9789057301148f

Grammatica van het Papiaments • vormen en communicatieve strategieën , door Florimon & Igma van Putte

 27,50

Grammatica van het Papiaments is een op mondelinge en schriftelijke communicatie gericht praktisch handboek en naslagwerk. Hij is bedoeld voor moedertaalsprekers en voor wie op het niveau van een gevorderde geïnteresseerd is in het gebruik van het hedendaagse Papiaments: de hoogste klassen van havo en vwo, lerarenopleidingen, opleidingen voor tolken en vertalers en de universitaire opleiding Papiaments.

Docenten Papiaments, vertalers en wie beroepshalve teksten in het Papiaments opstelt, zullen dit boek kunnen gebruiken als naslagwerk. Het bevat niet alleen een gedetailleerde inhoudsopgave, maar ook een zeer uitgebreid trefwoordenregister en een alfabetische lijst van de gebruikte begrippen en termen in het Papiaments en Nederlands.

Het boek vereist geen specialistische voorkennis maar sluit aan bij de grammaticale begrippen die de lezer doorgaans in het onderwijs van de moderne vreemde talen heeft geleerd. Het behandelt in de eerste plaats de vormen en hun gebruik van het hedendaagse Papiaments en de officiële “fonologische” spelling. De uitleg is rijkelijk geïllustreerd met voorbeelden die vaak zijn ontleend aan het werk van gerespecteerde in het Papiaments schrijvende auteurs. Af en toe worden “uitstapjes” gemaakt naar de historische ontwikkeling van het Papiaments om bepaalde verschijnselen en – door sommigen bekritiseerde – ontwikkelingen in het hedendaagse Papiaments toe te lichten.

Over de auteur(s)

Drs. Igma van Putte – de Windt studeerde Spaans, Frans, Noors en Papiamentu en schrijft over Papiamentstalige literatuur.
Dr. Florimon van Putte studeerde Spaans, Portugees, Nederlands en Papiamentu, promoveerde in de moderne taalkunde. In 2006 ontvingen de auteurs de Chapi di Plata prijs vanwege hun publicaties op het gebied van het Papiamentu.

Extra informatie

Titel

Grammatica van het Papiaments

Subtitel

vormen en communicatieve strategieën

Auteur

Florimon van Putte en Igma van Putte-de Windt

Omvang

320

Formaat

17,1 x 24,6

Illustrering

Tekst, geïllustreerd

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789057301148

Gewicht 0.69 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!