9789462490123f

De Kern van de Economie – tekstboek – VWO – deel 2 • Vierde geheel herziene druk, door Dr. Arnold Heertje

 48,90

De Kern van de Economie is voor veel mensen een begrip. Sinds 1962 hebben honderdduizenden leerlingen economieles gehad met de boeken van dr. Arnold Heertje. Bij WalburgPers Educatief verschijnt een nieuwe, geheel geactualiseerde editie van deze gerenommeerde economiemethode. Hierin is grote zorg besteed aan de toegankelijkheid en een enthousiasmerende presentatie voor de leerling.

De Kern van de Economie voorziet in examenprogramma. Het Examenprogramma Economie voor 2017 is ingrijpend herzien. Dat blijkt uit de definitieve syllabi en de uitgebreide toelichting erop van het College voor Toetsen en Examens. De inspirerende veranderingen betreffen met name domeinen H en I: macro-economie, monetaire theorie en beleid; onderwerpen waarmee De Kern van de Economie vertrouwd is.
Deze nieuwe vierde druk van De Kern van de Economie voorziet in alle nieuwe eindtermen van het examenprogramma economie voor 2017. Het nieuwe onderwerp wordt Gini-coëfficiënt samen met de Lorenzcurve in een aparte paragraaf behandeld. Ook komt het thema Phillipscurve aan de orde als een van de modellen waarmee macro-economische vraagstukken benaderd kunnen worden. Bij onderwerpen als asymmetrische informatie en het prisoner’s dilemma maakt de methode een duidelijke verbinding tussen micro- en macro-economie. De auteur heeft bij de behandeling van deze onderwerpen zijn oor intensief te luisteren gelegd bij docenten en betrokkenen bij de syllabi.
De Kern van de Economie bestaat uit een leerlingenboek in twee delen voor vwo en twee delen voor havo, met daarnaast uitwerkingen, toetsen, een docentenhandleiding en een ondersteunend pakket digitale middelen voor gebruik op digibord en tablet. Nieuw in deze vierde druk is de uitgebreide examentraining met bewerkte examenopgaven.

Over de auteur(s)

Dr. Arnold Heertje (1934) is een Nederlands econoom, emeritus hoogleraar, columnist die veel over zijn vakgebied heeft gepubliceerd. Hij is zijn hele leven betrokken bij het voortgezet economieonderwijs en auteur van De Kern van de Economie. Deze druk van De Kern van de Economie is tot stand gekomen met medewerking van:
Alexander Beunder, docent economie aan de Vrije School, Voorburg
Henk Douna, docent economie aan het Amsterdams Lyceum, Amsterdam
Henk de Graaf, docent economie aan het Trinitas Gymnasium, Almere
Hilde Groenendijk-de Vries, docente economie aan de Gereformeerde Scholengemeenschap Randstad, Rotterdam
Peter Lammers, docent economie aan het Barlaeus Gymnasium, Amsterdam
Lex Hoogduin, hoogleraar verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen

Extra informatie

Titel

De Kern van de Economie – tekstboek VWO deel 2

Subtitel

Vierde geheel herziene druk

Auteur

Dr. Arnold Heertje

Omvang

448

Formaat

17,3 x 22,6

Illustrering

tekst, geïllustreerd, kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

Serie

Kern van de Economie

ISBN

9789462490123

Gewicht 0.882 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!