Aanbieding!
9789462491007f

Het Bethaniënblok in Amsterdam • Onder de sluier van het verleden vandaan, door Simon van Blokland & Frans Duivis

 19,95  39,95

Het Bethaniënblok in Amsterdam. Onder de sluier van het verleden vandaan beschrijft het deel van Amsterdam waar destijds het Bethaniënklooster heeft gestaan. Onderwerpen zijn de geschiedenis van vrijwel elk pand van de oneven zijde van de Oude Hoogstraat tot en met de even zijde van de Bloedstraat en de aanpalende delen van de Kloveniersburgwal, de Nieuwmarkt en de Oudezijds Achterburgwal.

Het boek besteedt aandacht aan de bewoners en bedrijven (waaronder de geschiedenissen van de bekende eeuwenoude kruidenwinkel Jacob Hooy en IJssalon Tofani), waartoe de auteurs hebben mogen putten uit familiearchieven. Verder komen het Waaggebouw, de vroegere Vischhal en uiteraard het Bethaniënklooster zelf aan bod, evenals de Joodse bewoners en hun geschiedenis.
Daarnaast is er in het kort aandacht voor de verenigingen en organisaties die zich inzetten voor de cultuurmonumenten in dit deel van Amsterdam, het toenmalige Bouwblokonderzoek van de Bethaniënbuurt en de prostitutie. Last but not least hebben de auteurs na oproepen in de Oud-Amsterdammer en de Amsterdamse Krant talrijke reacties gehad in de vorm van verhalen en foto’s van oud-buurtbewoners en deze uiteraard verwerkt.

Enkele Amsterdamkenners (o.a. van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad) hebben het manuscript gelezen en zijn enthousiast. Verder hebben de auteurs het voorwoord kunnen voorzien van de handtekening van de eerste burger, Eberhard van der Laan.

Over de auteur(s)

Simon van Blokland (1935) is de auteur van meer dan 20 boeken over de binnenstad van Amsterdam en is bekend vanwege zijn grote collectie prentbriefkaarten van Amsterdam.
Frans Duivis (1946) was in zijn werkzame leven redacteur bij Uitgeverij Het Spectrum en heeft na zijn pensionering een boekje (in eigen beheer) uitgebracht over zijn geboortehuis het ‘Klein Trippenhuis’ op de Kloveniersburgwal 26.

Extra informatie

Titel

Het Bethaniënblok in Amsterdam

Subtitel

Onder de sluier van het verleden vandaan

Auteur

Simon van Blokland & Frans Duivis

Formaat

22,3 x 28,6

Illustrering

Geïllustreerd, kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789462491007

Gewicht 1.381 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!