9789060118030f

Klassieke ballettechniek • De techniek en de terminologie van het akademische ballet, door Toer van Schaijk & René Vincent

 64,95

Het klassieke ballet heeft de afgelopen vijftig jaar een grote ontwikkeling doorgemaakt. Beroepsdansers, balletpedagogen en balletmeesters hebben zich in toenemende mate het vakmanschap en het inzicht in de klassieke techniek eigen gemaakt.

Tot het verschijnen van Klassieke ballettechniek was er nooit een serieuze poging gedaan om de verworven vakkennis vast te leggen en te systematiseren. In deze uitgave worden alle elementen van het klassieke ballet behandeld, staan alle klassieke balletoefeningen gerangschikt en is er van elke oefening steeds het meest fundamentele, karakteristieke voorbeeld gekozen en tot uitgangspunt van de bespreking gemaakt. Tot slot wordt de terminologie behandeld.

Klassieke ballettechniek is geschikt als studieboek voor leerlingen aan balletscholen en dansvakopleidingen, voor amateur-pedagogen en als handboek voor professionele dansers, pedagogen en balletmeesters.

Over de auteur(s)

René Vincent (1938) is ex-balletdanser en docent/choreograaf aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam. Illustrator Toer van Schaijk (1936) is danser, choreograaf, beeldend kunstenaar, decor- en kostuumontwerper.

Extra informatie

Titel

Klassieke ballettechniek

Subtitel

De techniek en de terminologie van het akademische ballet

Auteur

Schaijk, Toer van/ Vincent, René

Omvang

318 pagina’s

Formaat

17,0 x 24,3

Illustrering

geïllustreerd

Uitvoering

Garenloos gebrocheerd

ISBN

9789060118030

Gewicht 0.789 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!