9789057309533f

Nederland in 7 overstromingen • De eeuwenoude strijd tegen het water, door Leontine van de Stadt

 29,95

Voor Nederlanders ligt de watersnoodramp uit 1953 nog vers in het geheugen. Deze stormvloed is echter de meest recente in een lange reeks overstromingen die Nederland hebben gevormd.

Door overstromingen werd Texel een eiland, ontstonden de Biesbosch en de Zuiderzee, verdween de helft van Friesland en verloor Dordrecht haar positie aan Amsterdam. Van Zeeland tot Groningen en van Nijmegen tot Roermond: overal heeft het water zijn sporen achter gelaten. Het vormt een onlosmakelijk deel van ons culturele erfgoed.

In Nederland in 7 overstromingen wordt in 7 hoofdstukken een overzicht gegeven van de belangrijkste overstromingen van de afgelopen 1000 jaar. Beginnend met de Allerheiligenvloed van 1170 die de Zuiderzee vormde en eindigend bij de EDO, de Ergst Denkbare Overstroming in de toekomst, die de waterbeheerders hanteren om Nederland veilig en droog te houden. Met het naar boven halen van talloze vergeten aspecten van de Nederlandse watersnoodcultuur wordt geprobeerd te achterhalen hoe en in hoeverre de strijd tegen het water de identiteit van de Nederlanders heeft bepaald.

Over de auteur(s)

Leontine van de Stadt is televisieprogramma maker en kunsthistorica. Zij schrijft televisieconcepten over natuur, landschap en cultuur. Zij schreef ook het concept voor de televisieserie Nederland in 7 overstromingen.

Extra informatie

Titel

Nederland in 7 overstromingen

Subtitel

De eeuwenoude strijd tegen het water

Auteur

Leontine van de Stadt

Omvang

176 pagina’s

Formaat

22,3 x 28,6

Illustrering

tekst, geïllustreerd, kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789057309533

Gewicht 1.09 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!