9789057304859f

Vrijen met God • Over ‘heilige bruiloften’, erotiek en religie, door Jacob Slavenburg

 19,95

Over ‘heilige bruiloften’, erotiek en religie
Het mysterie van het samengaan van man en vrouw

In de oudheid werd de hieros gamos, de heilige bruiloft, gevierd tussen goden en mensen. Bekend zijn de vrijpartijen tussen de godin Inanna en haar vele minnaars. Nog in de Romeinse tijd waren er seksuele relaties tussen mensen en goden, vaak in de gedaante van hun tempelpriesters/priesteressen. Ook de zogenaamde tempelprostitutie was een religieus gebeuren. Tot op de dag van vandaag worden deze rituelen nagespeeld als onderdeel van mysteriën. Seks op weg naar God…

In Vrijen met God. Over ‘heilige bruiloften’, erotiek en religie doet cultuurhistoricus Jacob Slavenburg hiervan boeiend verslag. Zo beschrijft hij, naast de verering voor de Grote Godin, ook de historisch diepe vrees voor het vrouwelijke. Deze angst heeft heftig doorgewerkt in de geschiedenis van de mensheid. Dat proces werd nog versterkt door de Kerk die, mede door haar lustangst, een bange erfenis naliet van gefrustreerde relaties tussen man en vrouw.

Over de auteur(s)

Jacob Slavenburg (1943) is cultuurhistoricus, docent en auteur van vele boeken en artikelen over het vroege christendom. Van zijn hand verscheen eerder bij Walburg Pers Valsheid in geschrifte, Het graf van Jezus en De vrouw die Jezus liefhad.

Extra informatie

Titel

Vrijen met God

Subtitel

Over ‘heilige bruiloften’, erotiek en religie

Auteur

Jacob Slavenburg

Omvang

272 pagina’s

Formaat

15,0 x 23,0

Illustrering

Geïllustreerd, kleur

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789057304859

Gewicht 0.452 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!