Filosofie van de burn-out
Titel
Filosofie van de burn-out
Prijs
€ 10,99
ISBN
9789048542123
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
138
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Categorieën
Bedrijf
Filosofie
Ook beschikbaar als
Paperback - € 21,99

Recensies

Burn-out, stress en depressie zijn wereldwijde epidemieën geworden. Door burn-out een ‘ziekte van de samenleving’ te noemen geeft de Belgische filosoof Pascal Chabot ons een fascinerend en toegankelijk historisch en theoretisch kader van deze moderne crisis.
Arianna Huffington, oprichter HuffPost en Thrive Global

Pascal Chabot

Filosofie van de burn-out

Het aantal mensen met een burn-out stijgt sterk, zo melden de nieuwsberichten. Volgens de Belgische filosoof Pascal Chabot is burn-out niet slechts een persoonlijk probleem van uitgeputte mensen, maar komt de ziekte voort uit de wijze waarop onze maatschappij is ingericht. De burn-out is een spiegel van het disfunctioneren van de mens in zijn omgeving en staat daarmee voor veel méér dan zomaar pech of onvoldoende uithoudingsvermogen.

Chabot onderscheidt meerdere dimensies van de burn-out. Die manifesteert zich vaak als mentale uitputting, vooral in de hulp- en zorgberoepen. Maar burn-out kan ook het gevolg zijn van aanpassing en perfectionisme, of van gebrek aan erkenning. De verschillende verschijnselen krijgen in dit boek een filosofische samenhang en duiding.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteur

Pascal Chabot

Pascal Chabot is docent filosofie en communicatie aan het Institute of Advanced Studies of Social Communications in België, en auteur van diverse filosofische boeken.