De inclusiemarathon
Titel
De inclusiemarathon
Subtitel
Over diversiteit en gelijkwaardigheid op de werkvloer
Prijs
€ 12,99
ISBN
9789048552948
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
304
Publicatiedatum
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Categorieën
Bedrijf
Samenleving
Ook beschikbaar als
Paperback - € 24,99

Recensies

'De inclusiemarathon geeft een goed beeld van wat de begrippen diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid inhouden en hoe een organisatie dit op kan pakken. Het boek richt zich misschien meer op grote organisatie maar ook voor kleine ondernemers bevat het waardevolle informatie.'
– Marieke Pols, Bakkers in bedrijf

Kauthar Bouchallikht, Zoë Papaikonomou

De inclusiemarathon

Over diversiteit en gelijkwaardigheid op de werkvloer

MANAGEMENTBOEK VAN HET JAAR 2022

Het besef dat diversiteit en inclusie op de werkvloer belangrijk zijn en een organisatie veel kunnen opleveren dringt tot steeds meer organisaties door. Maar hoe zet je dat besef om in actie? Hoe voorkom je dat het bij holle woorden en flitsende diversiteitsstatements blijft?

In De inclusiemarathon interviewen auteurs Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou 41 diversiteitsprofessionals en -onderzoekers over hun kennis en ervaringen in het werkveld van diversiteit en inclusie. Ze vertellen over de hobbels waar ze tegenaan lopen en over hun aanpak. Het maakt van De inclusiemarathon een onthullend boek over het aanhoudende gebrek aan diversiteit en gelijkwaardigheid binnen veel organisaties, maar ook een constructief, concreet verhaal over hoe organisaties diverser, gelijkwaardiger en inclusiever kunnen worden.

De auteurs van dit boek spraken met Lex Bohlmeijer in een podcast voor De correspondent. Deze is te beluisteren of te downloaden via deze link of in iTunes of Spotify.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteurs

Kauthar Bouchallikht

Kauthar Bouchallikht (zij/haar) publiceerde voor verschillende media, heeft veel ervaring met het maatschappelijk middenveld, is intersectioneel klimaatactivist en Tweede Kamerlid.

Zoë Papaikonomou

Zoë Papaikonomou is schrijfster en onderzoeksjournaliste. Haar werk richt zich op het gebied van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Ze onderzoekt daarbinnen vooral de werking van macht. Zoë is auteur van twee boeken: ‘Heb je een boze moslim voor mij?’ en De inclusiemarathon