Pechvogels
Titel
Pechvogels
Subtitel
Deel 1: Straaljagers zonder toekomst
Prijs
€ 39,99
ISBN
9789086162383
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
228
Publicatiedatum
Afmetingen
22.5 x 30.5 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Categorie
Luchtvaart
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 19,99

Recensies

'Het is een mooie bundeling van types en bijbehorende verhalen van zo’n zestig jaar straaljagerevolutie.'
De Vliegende Hollander

Pieto van Buysen

Pechvogels

Deel 1: Straaljagers zonder toekomst

Veel vliegtuigfans zullen smullen bij het zien van de Lockheed Martin F-35 Lightning II, Eurofighter Typhoon, Saab JAS 39 Grippen, Dasault Rafale, Sukhoi Su-27 Flanker en andere straaljagers. Wat velen zich meestal niet realiseren is dat er voor elk geslaagd gevechtsvliegtuig dat in dienst is genomen bijna altijd meerdere toestellen werden ontworpen en prototypen werden gebouwd.

Dit boek beschrijft alle straaljagers – met uitzondering van de puur experimentele kisten – die na de Tweede Wereldoorlog zijn gebouwd en die om de een of andere reden toch niet in productie werden genomen. Onbekende en vergeten straaljagers – de pechvogels – die bij testvluchten door de mand vielen of door ministeries en luchtmachten werden afgewezen, omdat de keuze op een concurrerend ontwerp viel.

Luchtvaartauteur Pieto van Buysen geeft in dit rijk geïllustreerde boek de lezer zowel in woord als in beeld een goed inzicht in de voortschrijdende techniek binnen de militaire luchtvaartindustrie. Een unieke en historische publicatie voor de luchtvaartenthousiasteling van vandaag.
Auteur

Pieto van Buysen

Pieto van Buysen begon zijn luchtvaartcarrière bij het constructiebureau van Fokker en is vanaf het begin van de jaren zestig ook actief in de luchtvaartjournalistiek. Hij publiceerde in tal van Nederlandse luchtvaart- en defensietijdschriften, zoals Aarde en Kosmos, het vernieuwde Avia Vliegwereld, Herkenning en Onze Luchtmacht. Van het verenigingsblad Onze Luchtmacht was hij jarenlang eindredacteur en korte tijd hoofdredacteur.

Ook schreef hij een aantal luchtvaartboeken, waaronder Heersers van het Luchtruim, Bommenwerpers, Van JSF naar F-35 Lightning II en Pechvogels, Straaljagers zonder toekomst .