Walburg pers
Hermes Trismegistus
Titel
Hermes Trismegistus
Subtitel
Hermopolis, Florence, Leuven, Amsterdam
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789462494862
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
272
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 x 2.6 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 12,50

Jacob Slavenburg, John van Schaik

Hermes Trismegistus

Hermopolis, Florence, Leuven, Amsterdam

Hermes Trismegistus, de mythische, centrale figuur in het hermetisme, is niet weg te denken uit onze Europese cultuurgeschiedenis. Hij speelde een belangrijke rol in het denken van onder andere Coornhert, Lipsius, Simon Stevin en Plantijn. Newton en Boerhaave schreven vol lof over hem. Al deze ‘vaderen der moderne wetenschap’ zagen in Hermes een van de oerwijzen der mensheid. Wie is Hermes Trismegistus? In dit boek wordt de lezer meegenomen in de geschiedenis van de hermetica, vanaf de oorsprong in het oude Egypte tot aan de dag van vandaag.

€ 24,99
+ Bestel dit boek
Auteurs

Jacob Slavenburg

Cultuurhistoricus Jacob Slavenburg heeft een groot aantal boeken geschreven over de geschiedenis van filosofie, religie en de hermetische traditie.

John van Schaik

John van Schaik studeerde middeleeuwse mystiek en promoveerde op het godsbeeld van de laat-antieke christelijke manicheeërs en de middeleeuwse katharen. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan over het gnostische, mystieke en esoterische christendom. Dit boek brengt een heldere synthese, verantwoord én toegankelijk.