Walburg pers
De goudsmid
Titel
De goudsmid
Subtitel
Marginalisering en veerkracht van een Hindostaanse familie
Prijs
€ 19,99
ISBN
9789462497054
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
178
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 1.1 cm
Onderwerp
Geschiedenis

Recensies

‘Met het sociologische scalpel ontleedt Ruben Gowricharn nauwgezet zijn vaders Werdegang en ondergang binnen een kleine, naar binnen gerichte cultuur van roddel, eer en trots.’
– Herman Vuijsje

‘Je kunt nog zoveel wetenschappelijke studies lezen over emancipatie in een voormalige kolonie, ze verbleken bij deze persoonlijke familiegeschiedenis met al zijn pech, verdriet, tegenslag en uiteindelijk vertrek naar het vroegere moederland.’
– John Jansen van Galen

‘De Goudsmid is een moedig, openhartig en intrigerend boek dat een breed lezerspubliek verdient.’
- Hans Ramsoedh, Hindorama

'Als lezer leer je niet alleen de Hindostaanse gemeenschap beter kennen, maar ook de wijdere wereld.'
– Amar K. Soekhlal, Sarnámihuis.nl

Ruben Gowricharn

De goudsmid

Marginalisering en veerkracht van een Hindostaanse familie

In het Suriname van de jaren zestig is Parmeswar Gowricharn een gerespecteerde goudsmid met een tevreden klantenkring. Maar de verhuizing naar een andere wijk, die een stap hogerop had moeten betekenen, zorgt juist voor meer problemen. Afgesneden van zijn klantenkring wordt het voor de goudsmid steeds moeilijker om aan werk te komen. Hij marginaliseert en raakt verslaafd aan alcohol. Hoe reageert de Hindostaanse gemeenschap, waarin maatschappelijk aanzien en succes zwaar wegen, op deze sociale daling? Hoe reageren de gezinsleden?

Ruben Gowricharn, zoon van de goudsmid, analyseert de marginalisering van zijn ouderlijk gezin en legt een aangrijpende geschiedenis bloot van werkdrift, kwetsbaarheid, incasseringsvermogen en veerkracht.
€ 19,99
+ Bestel dit boek
Auteur

Ruben Gowricharn

Ruben Gowricharn bekleedde de Forum/Verwey- Jonker leerstoel, was daarnaast hoogleraar sociale cohesie en transnationale vraagstukken, en hoogleraar Hindostaanse diasporastudies. Hij publiceert over sociaal-economische vraagstukken, etniciteit, migratie en democratie. In 2019 kwam zijn eerste roman uit, De prijs van geluk.