Canon van Nederland
Titel
Canon van Nederland
Subtitel
Het dagelijks leven door de eeuwen heen
Prijs
€ 12,99
ISBN
9789462498853
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
128
Publicatiedatum
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
Hardback - € 24,99

Andrea Kieskamp, Hubert Slings

Canon van Nederland

Het dagelijks leven door de eeuwen heen

Canon van Nederland biedt een overzicht van vijftig belangrijke historische gebeurtenissen, personen, teksten, kunstwerken en voorwerpen uit de geschiedenis van Nederland. Het laat zien hoe er werd geleefd en gewerkt, liefgehad en oorlog gevoerd op de paar duizend kilometer die wij nu kennen als Nederland, en soms ver daarvandaan, zoals Suriname, de Antillen of Indonesië.

Het verhaal begint bij de eerste jager-verzamelaars in de woeste natuur van de lage landen en eindigt in ons dichtbevolkte, diverse Nederland. Ieder hoofdstuk beslaat een tijdvak uit de geschiedenis en zoomt in op de belangrijke onderwerpen van die tijd – met het dagelijks leven als rode draad. Een Romeinse marktdag, een dienstmaagd die een VOC-aandeel koopt, het eerste televisieprogramma. Maar ook: een slavenmarkt, de werkdag van een fabriekskind, vechten voor vrijheid in Indonesië. De mensen van toen laten ons met een nieuwe blik naar de eigen samenleving kijken. Wie het verleden kent, leert het heden begrijpen.

Canon van Nederland is samengesteld door het Nederlands Openluchtmuseum en verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling. In de interactieve tentoonstelling kunnen bezoekers zien, voelen en horen hoe de grote geschiedenis door de eeuwen heen zijn stempel heeft gedrukt op het dagelijks leven.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteurs

Andrea Kieskamp

Andrea Kieskamp werkt als zelfstandig projectleider tentoonstellingen, conceptontwikkelaar en onderzoeker voor musea, archieven en bibliotheken.

Hubert Slings

Dr. Hubert Slings is historisch letterkundige en didacticus en draagt sinds 2005 bij aan de totstandkoming c.q. het beheer van de Canon van Nederland (www.canonvannederland.nl). Bij het Nederlands Openluchtmuseum is hij lid van de wetenschappelijke staf.