Angela Merkel
Titel
Angela Merkel
Subtitel
Een politieke biografie
Prijs
€ 23,99
ISBN
9789462985728
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
300
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 11,99

Recensies

"De Waard heeft een kundig, goed geïnformeerd verslag geschreven van de politieke weg die Angela Merkel de afgelopen jaren aflegde. (...) De auteur is goed thuis in de Duitse geschiedenis, heeft zich grondig verdiept in Merkel (ze las maar liefst zesduizend van haar speeches, schrijft ze) en geeft blijk van een gedetailleerde kennis van de recente ontwikkelingen in de Europese politiek en economie."
Trouw
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Michèle de Waard

Angela Merkel

Een politieke biografie

Zij bedwong de eurocrisis, maar lukt het haar Europa net zo doortastend bij elkaar te houden?

Angela Merkel is de ongekroonde leider van Europa. 'Kanselier van de vrije wereld' noemde TIME haar zelfs. Voor haar betekent vrijheid verantwoordelijkheid nemen: principieel waar het vereist is, flexibel als het nodig is. Standvastig werkt zij aan een economisch sterk én sociaal Europa. Ze hield de eurozone bij elkaar en koos voor een gewaagde aanpak van de vluchtelingenproblematiek. 'Wir schaffen das' was haar credo. Merkels verhaal is ook het verhaal van Duitsland dat na de hereniging zijn tweede kans gebruikt om de waarden van Europa en de Europese samenwerking te verstevigen.

Overtuigend beschrijft Michèle de Waard het politieke leven van Angela Merkel. Ze gaat in op Merkels voorbeelden, drijfveren en motieven om meteen na de val van de Muur politiek actief te worden. Discipline, strategisch inzicht en een moreel kompas zijn tekenend voor haar leiderschap.
Auteur

Michèle de Waard

Michèle de Waard is journalist (economie, politiek) en historicus. Ze werkte voor NRC Handelsblad, was correspondent in Bonn en Berlijn en schreef eerder het boek Duitsland achter de schermen. Het wonder van de Berlijnse Republiek.