Walburg pers
Vandaag begin ik echt
Titel
Vandaag begin ik echt
Subtitel
Je uitstelgedrag de baas
Prijs
€ 15,99
ISBN
9789462989689
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
174
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 6,99
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Karen Visser-Conradi

Vandaag begin ik echt

Je uitstelgedrag de baas

Op je werk vervelende en lastige taken voor je uitschuiven, of te laat beginnen zodat je deadlines mist: wie maakt zich niet schuldig aan uitstelgedrag? Het goede nieuws is dat het beheersbaar is, voor wie zijn eigen uitstelprofiel kent en weet welke concrete maatregelen er mogelijk zijn. In dit praktische boek maak je op een overzichtelijke manier kennis met het fenomeen uitstelgedrag, de achtergronden en de remedies. Je krijgt handvatten om te zorgen dat je je uitstelgedrag blijvend aanpakt, waardoor je echt verschil gaat merken in je manier van werken. Het actieplan in het boek geeft je een krachtig middel in handen om je uitstelgedrag beheersbaar te krijgen en te houden.

Centrale stellingen in het boek 1. Uitstelgedrag is in elk persoon aanwezig, maar de uitingsvorm en gradatie verschilt. Het is een combinatie van persoonlijke eigenschappen en een gedragspatroon (een gewoonte). Hoe die mix is wordt samengevat in een persoonlijk uitstelprofiel. 2. De mate waarin iemand uitstelgedrag laat zien wordt beïnvloed door interne factoren (van binnenuit, zoals karakter, competenties, biologische aanleg, overtuigingen) en door externe factoren (in de werkomgeving, zoals collega’s, werklast, omgevingsprikkels, digitale drukte, actuele ontwikkelingen). 3. De verantwoordelijkheid voor het beheersbaar krijgen van uitstelgedrag ligt primair bij de medewerker, maar ook de organisatie beïnvloedt uitstelgedrag. Organisaties hebben er baat bij om te weten welke medewerker welk uitstelprofiel heeft, omdat de consequenties van uitstelgedrag in organisatorische en financiële zin groot kunnen zijn. 4. Uitstelgedrag heeft niet alleen negatieve effecten; mensen kunnen het ook bewust inzetten, bijvoorbeeld omdat ze graag onder druk werken. Hoe succesvol dat is hangt af van de mate waarin ze hun uitstelgedrag onder controle hebben.

€ 15,99
+ Bestel dit boek
Auteur

Karen Visser-Conradi

Karen Visser is lifehacker pur sang met een passie voor slimmer werken. Als werkplektrainer en senior professional organizer ondersteunt ze professionals die met meer plezier productief willen zijn. Ze geeft trainingen en workshops over slimmer werken, begeleid mensen in 1-op-1-trajecten en adviseert over werkprocessen en effectieve samenwerking.