Gewoon
Titel
Gewoon
Subtitel
Het verlangen naar vanzelfsprekendheid
Prijs
€ 19,99
ISBN
9789463723145
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
220
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Menno Hurenkamp, Jan Willem Duyvendak

Gewoon

Het verlangen naar vanzelfsprekendheid

Wat is geruststellender dan gewoon? Het gewone maakt het leven voorspelbaar en vertrouwd. Het voorkomt stress als de omstandigheden in je dagelijks leven niet te veel afwijken van de norm.

Maar er schuilt ook iets venijnigs achter dat verlangen naar het gewone: een keurslijf, een poging een verloren verleden te herstellen, een manier om anderen op kwaadaardige toon de les te lezen. Gewoon is dan een kleur, een kledingstijl, een cultuur.

In Gewoon nemen sociologen Menno Hurenkamp en Jan Willem Duyvendak de eeuwige terugkeer van de gewone man in het politieke debat onder de loep. Maar nu eens zonder op het gewone neer te kijken of het op een voetstuk te plaatsen.
Auteurs

Menno Hurenkamp

Menno Hurenkamp is publicist en als politicoloog verbonden aan de UvA en de Universiteit voor Humanistiek. Recente boeken zijn Met opgeheven hoofd (2017) en Vooruit. De verzwegen politiek van het dagelijks leven (2014).

Jan Willem Duyvendak

Jan Willem Duyvendak is faculteitshoogleraar van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) aan de Universiteit van Amsterdam en Directeur van NIAS-KNAW