Dan liever dood!
Titel
Dan liever dood!
Subtitel
Over martelaren en hun religieuze drijfveren
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789463725071
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
286
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 x 1.8 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Categorieën
Religie
Samenleving
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 12,99
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Henk Bakker, Bert Jan Lietaert Peerbolte (red.)

Dan liever dood!

Over martelaren en hun religieuze drijfveren

Martelaren hebben in elke religie een bijzondere status. Het zijn ‘helden’, die hun leven geven voor hun idealen. Hun dood krijgt binnen de eigen religieuze traditie een symbolische betekenis en een eigen verhaal. Een vaste definitie van ‘de’ martelaar is er niet, mensen geven er in elke tijd en situatie een eigen betekenis aan. Maar de dood van de martelaar is altijd schokkend en creëert een diepe dualiteit.

In Dan liever dood! gaan experts in op hoe we in de tradities van de vijf grote wereldreligies omgaan met het martelaarschap. Wat wordt in het christendom, het jodendom, de islam, het boeddhisme en het hindoeïsme verstaan onder ‘martelaarschap’? En in de seculiere wereld? Wat is de herkomst van dit spreken over ‘martelaren’, en hoe wordt hun martelaarschap gewaardeerd?

Dan liever dood! is hier ook beschikbaar in Open Access.
Redacteurs

Henk Bakker

Henk Bakker is als hoogleraar baptistische en evangelische theologie verbonden aan de Vrije Universiteit en publiceert vooral op het gebied van vroege christelijke literatuur en hedendaagse theologie.

Bert Jan Lietaert Peerbolte

Bert Jan Lietaert Peerbolte is hoogleraar Nieuwe Testament aan de Vrije Universiteit. Hij heeft enkele boeken geschreven over de apostel Paulus, over eschatologie en apocalyptiek en bestudeerde de geschiedenis van de Griekse tekst van het Nieuwe Testament.