Doen, durven of de waarheid?
Titel
Doen, durven of de waarheid?
Subtitel
Democratie in digitale tijden
Prijs
€ 26,99
ISBN
9789463727846
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
294
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 14,99

Recensies

"Bijna elk essay zet aan tot denken, en komt met interessante invalshoeken. [...] Een prikkelend en urgent boek voor wie zin heeft in stevige kost." **** Trouw

U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Doen, durven of de waarheid?

Democratie in digitale tijden

Als je het nieuws en de sociale media van de laatste jaren mag geloven, staan democratieën wereldwijd onder druk door stromen van nepnieuws, alternatieve feiten en andere 'post truth'-perikelen. Waar iedereen in de beginjaren vol hoop was over het vrije woord en open gesprek op internet, is het enthousiasme inmiddels bekoeld.

In 'Doen, durven of de waarheid? Democratie in digitale tijden' leggen jonge wetenschappers uit wat we écht weten over politieke misinformatie op internet en sociale media. De Raad voor het Openbaar Bestuur en De Jonge Akademie van de KNAW hebben de handen ineengeslagen en jonge talenten uit verschillende disciplines uitgenodigd om verslag te doen van hoe het ervoor staat met waarheidsvinding in onze democratie.

Met een voorwoord van Robbert Dijkgraaf.
Auteurs

Jeroen de Ridder

Prof.dr.ir. Jeroen de Ridder is filosoof en momenteel voorzitter van De Jonge Akademie. Hij is als universitair hoofddocent filosofie verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en als bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Rens Vliegenthart

Prof. dr. Rens Vliegenthart is communicatiewetenschapper en voormalig lid en voorzitter van De Jonge Akademie. Hij is hoogleraar media en samenleving en wetenschappelijk directeur van de Amsterdam School of Communication Research aan de Universiteit van Amsterdam.

Jasper Zuure

Jasper Zuure MSc is sociaal psycholoog en senior adviseur bij de Raad voor het Openbaar Bestuur en als buitenpromovendus in de politieke filosofie verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam.