De lange adem van Stalin
Titel
De lange adem van Stalin
Subtitel
Roemenen, Hongaren en Moldaviërs op weg naar Europa
Prijs
€ 12,99
ISBN
9789464560855
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
224
Publicatiedatum
Onderwerp
Geschiedenis
Categorie
Samenleving
Ook beschikbaar als
Paperback - € 24,99

Coen Hilbrink

De lange adem van Stalin

Roemenen, Hongaren en Moldaviërs op weg naar Europa

Niet ver voorbij Wenen begint het Europa waar de adem van Jozef Stalin nog voelbaar is. Roemenen, Hongaren en Moldaviërs leven er nog altijd met de nasleep van het Verdrag van Trianon en de Conferentie van Yalta; verscheurende dwangbevelen die na de wereldoorlogen door de overwinnaars aan deze landen zijn opgelegd.

Coen Hilbrink trok naar het gebied en sprak met bewoners over de marginaliteit van hun bestaan. Flora, een wasvrouw die voor haar landgenoten nooit meer was dan een paria. Een oude Roma die de vroegere, communistische tijd verheerlijkt. Een Transsylvaanse baron die als vijand van de staat tot aan zijn pensioen dwangarbeid verrichtte. ‘Als je maar de juiste vrienden hebt en de politiek laat voor wat die is, kun je een goed leven hebben.’
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteur

Coen Hilbrink

Coen Hilbrink is historicus. Hij maakte een groot aantal reizen door Oost- Europa en was in 1992 getuige van de geboorte van Moldavië, Transnistrië en Gagaoezië. Van zijn hand verschenen boeken over illegaliteit, verzet, collaboratie en spionage in oorlogstijd.