Rotterdamsche Kolen Centrale
Titel
Rotterdamsche Kolen Centrale
Subtitel
Van kolenboer tot miljonair
Prijs
€ 32,99
ISBN
9789464561142
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
140
Publicatiedatum
Afmetingen
22 x 27 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 16,99

Willem Moojen

Rotterdamsche Kolen Centrale

Van kolenboer tot miljonair

Hoe een Rotterdamse kolenboer met een bescheiden brandstoffenhandeltje aan de Wijnhaven met huis-aan-huis verkoop zich opwerkte tot een groot zakenman. Hij richtte de Rotterdamsche Kolen Centrale op, welke zou uitgroeien tot een van de grootste detailkolenhandelaren (industrie- en huisbrandkolen) in Europa.

Over de Rotterdamsche Kolen Centrale is nooit iets in boekvorm verschenen. Het boek beschrijft in beknopte vorm het ontstaan van de rederij, die zeer belangrijk was voor de aanvoer van kolen in de Rotterdamse haven na de Tweede Wereldoorlog. In een zeer uitgebreide vlootlijst komen alle schepen van de RKC in honderden foto’s voor het voetlicht. Tevens wordt aandacht besteed aan de Amerikaanse dochtermaatschappij Anbitcoal. De auteur beschrijft uitgebreid een aantal reizen die hij aan boord bij zijn vader op de Gerry-S maakte naar Portugal, Guernsey en Ierland.
Auteur

Willem Moojen

Willem H. Moojen (1948), freelance journalist en maritiem fotograaf, stamt uit een zeevarende familie en maakte zeereizen bij zijn vader aan boord. Daardoor raakte hij al vrij vroeg geïnteresseerd in de Nederlandse koopvaardij. Naast boeken schreef hij talloze artikelen voor dag/week/regionale en bedrijfsbladen. Als fotograaf is zijn werk terug te vinden in deze bladen, maar ook op zijn eigen kalenders en ansichtkaarten en talloze boeken van andere schrijvers. Ook schreef hij voor Cornelis Douwes, het orgaan van de Hogere Zeevaartschool op Terschelling, Weekblad Schuttevaer, Nedlloyd Pensioenkrant, Scheepvaartkrant en Havens Amsterdam. Hij is vaste medewerker van de Blauwe Wimpel.