Post 65 – een turbulente tijd
Titel
Post 65 – een turbulente tijd
Subtitel
Architectuur en stedenbouw Den Haag 1965-1995
Prijs
€ 34,99
ISBN
9789464561357
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
248
Publicatiedatum
Afmetingen
24 x 29.7 x 2.1 cm
Onderwerp
Geschiedenis

Judith van Hoogdalem, Botine Koopmans

Post 65 – een turbulente tijd

Architectuur en stedenbouw Den Haag 1965-1995

Dit boek geeft een rijk geïllustreerd overzicht van de Haagse stedenbouw en architectuur tussen 1965-1995, het Post 65-erfgoed. Het was een turbulente tijd: het gemeentebestuur zag zich geconfronteerd met de grote opgaven van de stadsvernieuwing en complete wijken gingen op de schop. De steeds mondiger wordende burgers verzetten zich tegen het wrede lot dat de wijken en hun bewoners te wachten stond. Wat er allemaal gebeurde en tot welke resultaten dat heeft geleid, wordt uitgebreid beschreven. Ook de architectuur komt aan bod. Aan de hand van Haagse voorbeelden wordt de stilistische ontwikkeling in deze jaren getoond: van brutalisme in de jaren zestig, naar schuin en bruin in de jaren zeventig, tot strak en wit in de jaren tachtig. Als kers op de taart komen architecten aan het woord die veel in Den Haag gebouwd hebben. Hun belevenissen in die tijd vormen een waardevolle aanvulling op de verhalen. Het boek biedt daarmee een compleet overzicht van de stadsontwikkeling in deze woelige periode.
Auteurs

Judith van Hoogdalem

Judith van Hoogdalem studeerde architectuurgeschiedenis aan de universiteiten van Leiden en Gent en werkt sinds 2016 als adviseur monumentenzorg bij de gemeente Den Haag. Daar houdt zij zich bezig met het beschermen en onderzoeken van het Haagse erfgoed.

Botine Koopmans

Botine Koopmans is architectuurhistoricus en werkzaam als adviseur erfgoed. Zij doet onderzoek op het gebied van architectuur en stedenbouw en publiceert daarover. De afgelopen jaren verschenen van haar boeken over de architectuur van winkels, scholen en kerkinterieurs in Den Haag.