9789462491748f

De Gouden Eeuw • Het begin van het moderne Nederland, door Hans Goedkoop en Kees Zandvliet (eBook)

 19,99

Nederland is in de Gouden Eeuw onherkenbaar anders dan nu – en toch ook niet. Vluchtelingen zoeken er een veilig thuis. Migranten doen het zware werk. Jongeren scheppen een jeugdcultuur. Consumenten willen met de mode mee. Spaarders kopen aandelen en grote aandeelhouders gaan gevaarlijk speculeren.

Het verhaal van het zeventiende-eeuwse Nederland blijft een mirakel. Een ratjetoe aan gewesten komt in opstand tegen de Spaanse koning, bouwt met vallen en opstaan aan een nieuwe staat en groeit uit tot een experiment zoals de wereld nooit heeft gezien. Een samenleving die geleid wordt door de burger zelf. Met ongekende vrijheden en allerlei geloven door elkaar. Met schepen die de wereld overgaan en handelsposten van Indonesië tot Brazilië. Met wetenschappers die de wonderen van de natuur ontraadselen en schilders die de werkelijkheid als nieuw laten zien.
Hoe kijk je naar zo’n mirakel?

Dit boek beziet de Gouden Eeuw als proeftuin voor onze eigen tijd. Een periode waarin Nederland, en dan vooral Holland en Amsterdam, het laboratorium wordt waar de wereld proefondervindelijk onderzoek doet naar globalisering, migratie, tolerantie, consumentisme, beurs- en mediahypes en nog veel meer moderns.

Over de auteur(s)

Hans Goedkoop (1963) is historicus. Hij promoveerde op de biografie van Herman Heijermans en schreef essays over literatuur. Hij presenteert het televisieprogramma Andere Tijden en bedacht het concept voor de tv-serie De Gouden Eeuw.
Kees Zandvliet (1953) is historicus en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde op de cartografische dimensie van de wereld overzee.

Extra informatie

Titel

De Gouden Eeuw

Subtitel

Het begin van het moderne Nederland

Auteur

Hans Goedkoop en Kees Zandvliet

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur

Compatibiliteit

Alle e-readers die compatibel zijn met Adobe’s DRM

ISBN

9789462491748

  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!