De Gouden Eeuw
Titel
De Gouden Eeuw
Subtitel
De proeftuin van onze wereld
Prijs
€ 14,99
ISBN
9789057308802
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
192
Publicatiedatum
Afmetingen
22 x 28 x 1.8 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Categorieën
Cultuur
Kunst
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 15,99

H. Goedkoop, Kees Zandvliet

De Gouden Eeuw

De proeftuin van onze wereld

Het verhaal van het zeventiende-eeuwse Nederland blijft een mirakel. Een ratjetoe aan gewesten komt in opstand tegen de Spaanse koning, bouwt met vallen en opstaan aan een nieuwe staat en groeit uit tot een experiment zoals de wereld nooit eerder heeft gezien. Een samenleving die wordt geleid door de burger zelf. Met ongekende vrijheden en allerlei geloven. Met schepen die over de hele wereld varen, wetenschappers die de wonderen van de natuur ontraadselen en schilders die de werkelijkheid als nieuw laten zien.

Dit boek beziet de Gouden Eeuw als proeftuin voor onze eigen tijd. Een periode waarin Nederland, en dan vooral Holland en Amsterdam, het laboratorium wordt waar de wereld proefondervindelijk onderzoek doet naar globalisering, migratie, tolerantie, consumentisme, beurs- en mediahypes en nog veel meer moderns.
Auteurs

H. Goedkoop

Hans Goedkoop (1963) is historicus. Hij promoveerde op de biografie van Herman Heijermans en schreef essays over literatuur. Hij presenteert het televisieprogramma Andere Tijden en bedacht het concept voor de tv-serie 'De Gouden Eeuw'.

Kees Zandvliet

Kees Zandvliet is emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en was hoofd presentatie van het Amsterdam Museum en hoofd van de afdeling Geschiedenis van het Rijksmuseum.