9789462490086f

Voyage à Surinam • Beschrijving van de Nederlandse bezittingen in Guyana door P.J. Benoit , door Hertaald en ingeleid door Michaël Ietswaart (eBook)

 9,99

Omstreeks 1830 bezocht de Belgische avonturier en kunstenaar Pierre-Jacques Benoit Suriname, dat in die tijd veelal nog bekend stond onder de naam Nederlands-Guyana.
Over zijn verblijf schreef Benoit in het Frans het boek Voyage à Surinam dat in 1839 voor het eerst werd gepubliceerd.

Als avonturier maakte Benoit op eigen kosten de reis naar Suriname, omdat hij zich ‘gewoon aangetrokken voelde tot het onbekende’. ‘Zonder vooroordelen’ beschrijft hij het leven in
Suriname ‘om anderen met hetzelfde verlangen naar het onbekende de kans te bieden deze reis ook te maken.’ Hij bezoekt plantages, wandelt over markten en pleinen, bezoekt feesten van slaven, maakt tochten over rivieren en kreken en trekt de savannes en het binnenland in om bosnegers en indianen in hun eigen omgeving te observeren. Opvallend is zijn bijzondere interesse voor de occulte wereld met waarzegsters en wonderdokters.

Voyage à Surinam is vooral ook bekend geworden door de prachtige tekeningen die Benoit tijdens zijn verblijf maakte. Deze uitgave bevat reproducties in kleur van alle 100 tekeningen, die stuk voor stuk als een kunstwerk beschouwd kunnen worden. De tekeningen tonen ons het Surinaamse leven van alledag, de mensen, hun kleding, gebruiksvoorwerpen, wapens, rituelen, vaartuigen, muziekinstrumenten, markten, winkels, etcetera. Op een aantal platen heeft Benoit ook de schitterende Surinaamse natuur sfeervol in beeld gebracht.

Over de auteur(s)

Michaël Ietswaart (1964) kwam in 1992 voor het eerst in Suriname waar hij, verdeeld over de diverse periodes, vier jaar woonde. Vanuit Suriname bereisde hij grote delen van Zuid-Amerika. Als liefhebber van historische verhalen met een avontuurlijke inslag besloot hij een van de mooiste werken op dat gebied nieuw leven in te blazen Reize naar Surinamen.

Extra informatie

Titel

Voyage à Surinam

Subtitel

Beschrijving van de Nederlandse bezittingen in Guyana door P.J. Benoit

Auteur

Hertaald en ingeleid door Michael Ietswaart

Illustrering

Geïllustreerd, kleur

Uitvoering

Compatibiliteit

Alle e-readers die compatibel zijn met Adobe’s DRM

ISBN

9789462490086

  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!