9789462494527f

Zij in de geschiedenis • Wat mannen nooit vertelden… en u altijd wel had willen weten, door Alies Pegtel

 12,50

Geschiedenis is lang geen plaats geweest voor vrouwen. Vrouwen schreven geen geschiedenis en maakten – in de ogen van mannelijke schrijvers – geen geschiedenis. Hij was het die bepaalde hoe zij moest leven én wat er over dat leven bewaard bleef voor latere generaties.

Modern onderzoek laat een verrassend nieuw vrouwbeeld zien. In de oertijd ging een vrouw ook op jacht en middeleeuwse vrouwen hadden wel degelijk rechten en die lieten ze gelden ook. Gevreesde koninginnen als de Romeinse Agrippina, of Catharina de’ Medici, waren vrouwen met scherp politiek inzicht en grote bestuurlijke kwaliteiten.

Zij in de geschiedenis toont aan de hand van kleurrijke vrouwen als Aletta Jacobs, Oriana Fallaci, Hedy d’Ancona en Michelle Obama dat vrouwen net zo’n stempel drukken op de geschiedenis als mannen – al is hun inbreng niet altijd op waarde geschat.

Over de auteur(s)

Alies Pegtel is historica en journalist. Zij publiceert in Historisch NieuwsbladMaartenOpzij en Margriet en schreef biografieën van Neelie Kroes en Haya van Someren-Downer. In 2018 verscheen Buitengewone vrouwen. In de voetsporen van Aletta Jacobs.

© Sander Heezen

Extra informatie

Titel

Zij in de geschiedenis

Subtitel

Wat mannen nooit vertelden, maar wat je altijd had willen weten

Auteur

Alies Pegtel

Omvang

144

Formaat

11,0 x 17,5 cm

Illustrering

Tekst, geïllustreerd

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789462494527

Gewicht 0.145 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!