9789462494336f

Het oude Egypte is omgeven door raadsels die aanleiding geven tot uiteenlopende theorieën. Is de sfinx van Gizeh een overblijfsel van een verdwenen pre-faraonische beschaving? Is de positionering van de piramiden van Gizeh gebaseerd op sterrenkundige berekeningen?
Over het lot van de koningsmummies is ook veel gespeculeerd. Zijn de mummies van Hatsjepsoet en Ramses I geïdentificeerd? Kan Nefertiti begraven liggen achter de wanden in het graf van Toetanchamon? En wie was de moeder van Toetanchamon?


Raadselachtige voorstellingen in tempels en graven roepen eveneens vragen op. Beschikten de Egyptenaren over meer technische kennis en vaardigheden dan we tot nu toe dachten? Hoe valt immers het nauwkeurige steenhouwwerk bij de bouw van de piramiden te verklaren? Ook het Oudegyptische dodengeloof valt vaak moeilijk te begrijpen. Religieuze teksten en mythologische voorstellingen herbergen meerdere ‘betekenislagen’. Zo wordt het overlijden van een persoon gelijkgesteld aan het ondergaan van de zonnegod Ra die vervolgens een bootreis maakt gedurende de nacht. De vaarroute van de zonneboot gaat niet onder de aarde door, maar bevindt zich tussen de sterren in het lichaam van de hemelgodin Noet.


In Egypte ontraadseld neemt egyptoloog Huub Pragt vele van deze theorieën onder de loep en geeft hij inzicht in de denkwereld van de oude Egyptenaren.

Over de auteur(s)

Drs. Huub Pragt (1961) is zelfstandig egyptoloog. Hij was gedurende tien jaar verbonden aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Hij geeft cursussen en lezingen en leidt reizen naar Egypte. Hij heeft twee historische romans geschreven.

Extra informatie

Titel

Egypte ontraadseld

Subtitel

Mysteriën uit de oudheid onder de loep

Auteur

Huub Pragt

Omvang

112 pagina’s

Formaat

22,3 x 28,6 cm

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789462494336

Gewicht 0.778 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!