9789057309014f.jpg

Bersiap! Opstand in het paradijs • De Bersiap-periode op Java en Sumatra 1945-1946, door H.Th. Bussemaker

 42,50

Terwijl men in Nederland bezig was met de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog woedde er in Indonesië nog een bloedige strijd tussen Indonesiërs, Engelsen en Nederlanders. De Japanners hadden zich overgegeven; de inzet was nu de onafhankelijkheid van de Republiek Indonesia. De periode van de Bersiap bepaalde in hoge mate de identiteitsvorming van Indische Nederlanders en droeg bij aan hun massale terugkeer naar Nederland in de jaren 50 – waar hen geen warm welkom wachtte.

Bersiap! Opstand in het paradijs is chronologisch opgebouwd en behandelt de verschillende fasen van de Bersiap waarbij wordt ingegaan op de rol van de Japanners en Britten. Aan de hand van uitgebreid bronnenmateriaal trekt de auteur niet al te vleiende conclusies over de effectiviteit van het Britse optreden en worden ook Nederlandse beleidsmakers niet gespaard. Ook geeft de auteur een korte beschrijving van vrijwel alle bersiapkampen.

Over de auteur(s)

Dr.ir.H.Th. Bussemaker, historicus en zelf Indische Nederlander, richt zich voornamelijk op de Indische gemeenschap, maar hoopt ook Nederlanders te interesseren voor dit onbekende stukje Nederlandse geschiedenis.

Extra informatie

Titel

Bersiap! Opstand in het paradijs

Subtitel

De Bersiap-periode op Java en Sumatra 1945-1946

Auteur

Dr.ir. H.Th. Bussemaker

Omvang

400 pagina’s

Formaat

17,0 x 24,0 cm

Illustrering

geïllustreerd

Uitvoering

Garenloos gebrocheerd

ISBN

9789057309014

Gewicht 0.77 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!