9789462495500f

Prikkeldraad en bamboesperen • Ooggetuigen van oorlog en dekolonisatie in Indonesië, door Bruni Adler. Vertaald uit het Duits door Tine Ausma

 34,95

Een Javaans ‘troostmeisje’, een Japanse kampcommandant, een Indo-Europese krijgsgevangene aan de Birmaspoorlijn, een Hollands meisje in een jappenkamp. In Prikkeldraad en bamboesperen laat Bruni Adler in 37 openhartige interviews de laatste stemmen horen van hen die de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende dekolonisatiestrijd in Indonesië meemaakten. In haar werkwijze maakt de schrijfster zich ondergeschikt aan de herinneringen van anonieme slachtoffers die – in tegenstelling tot de heldendaden van overwinnaars – na de oorlog maar al te snel vergeten worden.

Verschijning
Deze uitgave verschijnt december 2020.

Over de auteur(s)

Bruni Adler studeerde sociale pedagogiek en werkte als gezinstherapeut en journalist in Duitsland en de Verenigde Staten. Ze maakte naam met haar interviewprojecten waarin slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Europa hun verhaal vertelden: Bevor es zu spät ist: Begegnungen mit der Kriegsgeneration, Geteilte Erinnerung. Polen, Deutsche und der Krieg en Zerrissene Leben. Hitler, Stalin und die Folgen.

Extra informatie

Titel

Prikkeldraad en bamboesperen

Subtitel

Ooggetuigen van oorlog en dekolonisatie in Indonesië

Auteur

Bruni Adler. Vertaald uit het Duits door Tine Ausma

Omvang

512

Formaat

15,6 x 23,4 cm

Illustrering

tekst

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789462495500

Gewicht 1.0 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!