9789057308376f

Geschiedenis van de VOC • Opkomst, bloei en ondergang, door Femme S. Gaastra

 34,50

Vier eeuwen geleden verkreeg de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) het monopolie voor de vaart op Azië. De VOC werd in de 17de en 18de eeuw het grootste scheepvaart- en handelsbedrijf ter wereld. Met de handel in specerijen als peper en kaneel – en later ook producten als zijde, thee en porselein – bracht de VOC Nederland een periode van ongekende economische en culturele voorspoed.

In deze compleet herziene, rijkelijk in kleur geïllustreerde editie van dit gezaghebbende standaardwerk, belicht Femme Gaastra alle facetten van deze unieke onderneming. Waarom kreeg dit commerciële bedrijf zoveel politieke macht? Hoe werden schepen gebouwd? Hoe organiseerde men de bijna 5.000 reizen naar de Oost? Hoe waren de arbeidsomstandigheden aan boord en wat hield de militaire ondersteuning in? Waarom kozen tienduizenden Europeanen vrijwillig voor een reizend leven vol ontberingen en grote risico’s?

Gaastra brengt op aansprekende wijze in beeld hoe groot het werkterrein van de VOC was, in welke producten werd gehandeld en welke winsten er in die bijna twee eeuwen werden gemaakt. Maar hij belicht ook hoe met vaak harde middelen concurrenten werden verdreven, levering van specerijen werd afgedwongen of oorlog werd gevoerd. Geschiedenis van de VOC toont op boeiende en zeer toegankelijke wijze de opkomst, bloei en neergang van een omvangrijk Nederlands handelsimperium.

Over de auteur(s)

Prof. dr. F.S. Gaastra (1945) is emeritus-hoogleraar Maritieme Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij publiceerde talrijke gezaghebbende boeken en artikelen over maritieme onderwerpen, met name over de VOC.

Extra informatie

Titel

Geschiedenis van de VOC

Subtitel

Opkomst, bloei en ondergang

Auteur

Femme S. Gaastra

Omvang

208

Formaat

22,3 x 28,6

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789057308376

Gewicht 1.235 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!