9789462493322f

De erfenis van De Grote Geus • Historisch roman over de Tachtigjarige Oorlog, door Jaap van de Wal

 24,50

Amsterdam, 1567. De grond wordt steeds heter onder de voeten van ijzerhandelaar Lenaert de Graeff. Sinds enkele weken mag hij adjudant zijn van de tot kapitein-generaal benoemde Van Brederode, maar het leger van Alvarez stampt richting de stad en de rijkste man van de Lage Landen moet in veiligheid worden gebracht.

De opstand die Van Brederode is begonnen moet worden voortgezet, maar niet veel later komt de Bloedraad bijeen om diens bezittingen verbeurd te verklaren. Nu zit er niets anders meer op dan te vluchten.

Die Haghe, 1574. Zeven jaar van oorlog later keert geuzenkapitein Jack van Rijn terug van het Leidens ontzet om op het binnenhof te worden ontboden voor een opdracht van de prins van Oranje. De opstand loopt op haar laatste benen sinds de watergeuzen tot in het hart van Holland zijn teruggedrongen en Jack moet een tijdens het begin van de gevechten verdwenen ijzerhandelaar op gaan sporen. De Amsterdammer schijnt de beheerder te zijn van de erfenis van De Grote Geus.

Terwijl de Spaanse generaal Romero verder oprukt blijkt tijdens de zoektocht dat niets is wat het lijkt en de geuzenkapitein raakt steeds verder betrokken in een machtsspel om de leiding van de opstand. Tot een confrontatie niet langer te vermijden is en de hel opnieuw losbreekt.

De erfenis van De Grote Geus is het vervolg van Jaap van de Wal’s spannende debuutroman In naam van Oranje, waarin kapitein Jack van Rijn voor de eerste keer zijn opwachting maakte.

Over de auteur(s)

Jaap van de Wal is schrijver van historische romans. De beste stuurlui staan in zijn boeken aan boord. In De erfenis van De Grote Geus neemt hij de lezer mee op een spannende zoektocht naar de intriges achter de Tachtigjarige Oorlog en het ontstaan van Nederland. Over mannen van staal en schepen van hout.

Extra informatie

Titel

De erfenis van De Grote Geus

Subtitel

Historisch roman over de Tachtigjarige Oorlog

Auteur

Jaap van de Wal

Omvang

576

Formaat

15,0 x 23,0

Illustrering

tekst

Uitvoering

Genaaid gebrocheerd

ISBN

9789462493322

Gewicht 0.807 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!